29 Nisan 2014 Salı

ISPANAKLI PEYNİRLİ KÖMBE


Mayalı hamurlu bir şeyler yapmak istiyorum ama şekil vermeyle uğraşmak istemiyorum diyorsanız bu tarifi bir deneyin derim. Cıvık bir hamur olduğu için aslında bu da biraz el oyalıyor ama, bana diğerlerine göre daha kolay geldi. Ani gelen bir misafirim için yaptım, beni utandırmadı. Sonuç olarak yumuşak puf puf bir hamurunuz oluyor. İç malzemeyle de dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Kıyma, patates ya da patlıcanla da tavsiye ederim.


Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

İç Malzemesi İçin:

2 bağ ıspanak ( ıspanak miktarını arttırabilirsiniz )
1 baş soğan
250 gr tuzlu lor peyniri
tuz, baharat



Ispanakları bir kaç su yıkayıp kumundan ayıkladıktan sonra ince ince doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın. Tavaya az sıvıyağ koyun ve soğanları ardından da ıspanakları kavurun. Tuz, karabiber, pul biber vb. ekledikten sonra ıspanaklar suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurun, peynirleri de ekleyip ocağın altını kapatın.

3 bardak kadar unu geniş bir kaba alın ortasını havuz gibi yapın şekeri ve ılık suyu bu havuza dökün. Mayayı da ekleyip suyun içinde mayayı eritin. Biraz daha un, yağ ve tuzu ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edin.


Hamur mayalanmadan ikiye ayırın. Küçük bir tasın içine sıvıyağ koyun. Tepsiyi yağlayın. ( ben tost makinemin teflon kalıbını kullandım, dikdörtgen borcamdan üç dört parmak kısa.) Parmaklarınızı yağa batırarak tepsinin dibine bir parmak kalınlığında olacak şekilde yayın. Kabardığında iki katı yüksekliğe ulaşacağı için çok kalın olursa hamur miktarı fazla olur.


Arasına ıspanaklı içinizi yayın. Hamurun kalan yarısını da parça parça gene ellerinizi yağlayarak aynı kalınlıkta ıspanağın üstüne yayın.






Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Üstüne hamura değmeyecek şekilde temiz bir havlu serin ve ılık bir ortamda bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın. Altı ve üstünü kontrol ederek kızarana kadar pişirin. 

27 Nisan 2014 Pazar

PESTO SOSLU TAVUK

Hafta sonu misafir ağarlamak isteyenler için gecikmemesi adına 23 Nisan haftası nedeniyle çok dolu olmama rağmen bu tarifi sıkıştırmak istedim ama gene de yetişmedi artık bir daha ki haftaya yapmak isterseniz aklınızda bulunması için bugün yayınlıyorum. Hafta sonu malum çocukların kursları, misafir ağarlama gibi nedenlerden dolayı buralara pek takılamıycam ama güzel tarif denemeleri için beni mutfakta bulabilirsiniz :))

Bu yemek oldukça basit aslında...Pesto sosunu  hemen her markette hazır bulabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz ama hali hazırda yoksa da hazır küçük bir kavanoz işinizi görecektir.

Malzemeler:

3 adet küçük boy tavuk göğsü
3 yemek kaşığı pesto sos
3-4 yemek kaşığı labne peyniri

Tavuğun Marinesi İçin:

kurutulmuş soğan ve sarımsak ( yoksa suları da olabilir )
tuz, köri, pul biber kekik, kurutulmuş sebze vb.
zeytinyağı


Tavuk göğüslerini keskin bir bıçakla önce ortadan uzunlamasına kesin. Daha sonra tavukları delmeden bıçağı verev tutarak o kesiği sağa doğru genişletin. Aynı işlemi sola doğru da yapın. Yani tavuğun içinde T şeklinde bir kesit oluşturuyoruz. Bu işlem sosun tavuğun içine iyice dolması için gerekiyor. Karnıyarık yapar gibi yaparsanız sorun çıkmaz. Eğer düzgün kesemezseniz yemeğiniz yavan bir tavuktan öteye geçemez.

Marinesi için gerekli bütün malzemeleri damak tadınıza göre dökün ve iyice karıştırın. Mümkünse bir gece ya da en az bir saat üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bekletin.


Pesto sos ve labne peynirini beraber karıştırın içine bir çay kaşığı kadar tuz ekleyin, beraber karıştırın. Buzdolabından aldığınız tavuk göğüslerinin içini doldurun.


Tavuklarının kesik ağızlarını mümkün olduğunca uc uca getirin 180 derecede tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.


22 Nisan 2014 Salı

KESTANE DOLGULU KURABİYE


 Derin dondurucuda bulunan haşlayıp püre haline getirdiğim kestanemi ne yapayım diye düşünürken dolgu yapmaya uygun, çatlama yapmayan bir kurabiye tarifimle denemeye karar verdim. Bu hamur aslında kek ve kurabiye arası bir tat. Yumuşak kekimsi bir kurabiye. İçine damla çikolata koysaydım çok daha başarılı bir sonuç olacaktı, aşağıda da notunu düştüm eğer varsa iç harcına damla çikolatayı muhakkak ekleyin. Buzdolabında kapalı bir kapta beklettiklerim bir hafta tazeliğini korudu ama dışarıda kalanlar bir gecede bayatladı.


Malzemeler:

Hamuru İçin:
1 Yumurta
100 gr tereyağ
1.5 su bardağı şeker 
1\2 su bardağı süt
1 paket kakao ( 25 gr )
2-2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ( benim yarım bir paketim vardı onu kullandım )


İç harcı için:
1 bardak kestane püresi ( haşlanmış, kabukları soyulmuş,püre haline getirilmiş)
1\2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı damla çikolata ( evde olmadığı için ben kullanmadım ama siz de varsa mutlaka kullanın.)

üzeri için:
pudra şekeri ya da benmaride eritilmiş 80 gr çikolata



Ben hiç kullanmadım ama siz eğer hazır kavanozlarda satılan kestane pürelerinden kullanacaksanız bu aşamayı atlayabilirsiniz çünkü onlar zaten şeker ilaveli oluyormuş. Tabii siz gene de tadına bir bakın az gelirse gerektiği kadar şeker ilavesi yapıp aşamaları aynen uygulayın.

Püre haline gelen kestane püresini küçük bir tencereye alın ve şekeri üzerine dökün kısık ateşte 15-20 dakika kaynatıp altını kapatın. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Bir gece evvel yaparsanız şekeri daha iyi çekmiş oluyor. 

Tereyağ ve şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırpın. Süt ve yumurtayı da ekledikten sonra çırpmayı bırakın. Un, kakao, kabartma tozu beraber eleyin ve karıştırma kabına dökün. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar gerekirse un ilavesi yaparak elinizle yoğurun.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Kestane pürelerini de parçalara ayırın. Hamurlarla püreler eşit sayıda olursa elinizde malzemeniz hiç artmaz. Hamuru top şeklinde yuvarlayın, içli köfte yapar gibi ortasını çukur yapıp kestane harcınız içine doldurun. Topunuzu yuvarlayarak açık bir yeri kalmayacak şekilde kapatın. Kurabiyenin kıvamı dolgu için çok uygun olduğundan kapatmakta çok zorlanma yaşanmıyor.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye birer parmak boşluk bırakarak dizin ve 180 derecede 25- 30 dakika pişirin Kurabiyenin pişip pişmediğini altına bakarak takip edebilirsiniz. Yeterince pişmişse altı koyulaşmıştır.

Fırından çıkınca üzerine dilerseniz pudra şekeri serpin, dilerseniz soğuduktan sonra eritilmiş çikolata sürerek servis edin.

21 Nisan 2014 Pazartesi

BALIK PASTA


 Benim en küçük ve naif yeğenim Melisa'mın doğum gününü kutladık bu hafta sonu. 5 yaşını doldurdu. Balık pasta istiyorum dediği için dolayısıyla konseptimiz balık oldu. Annesi şeker hamuru istemediği için kremalı ve meyveli pasta yapmaya karar verdim. Çocukların gözleri şeker hamurunu arayacağı için cupcakeleri şeker hamuruyla kapladım.


Pandispanyasını buradaki tarif ile iki tane ayrı ayrı pişirdim. Orta gövdeyi bir pandispanyadan yüzgeçleri ve kuyruğunu diğer pandispanyadan kestim. Üç kata ayırdım. İlk kata çikolatalı pastacı kremasını yarım ölçü yaptım ve üzerine muz doğradım. İkinci kata pembe mus hazırladım içine küp küp doğranmış çilek koydum. Tarifi aşağıda.


Üzerindeki kremayı, 3 paket krem şantiyi 1 paket süt kreması ve 1 bardak soğuk sütle çırparak bir iki damla sarı gıda boyası katarak hazırladım. Gözlerinin beyazını marshmallowdan, siyahını şeker hamurundan yaptım. Dudaklar ve pulları görüldüğü üzere çilekten oluşuyor:)) Kuyruğunu Dr. Oetker'in dekor süsleriyle yüzgeçlerini gene şeker hamuruyla hazırladım.


Hafta sonu 23 Nisan etküinlikleri, çocukların kursları derken yoğun geçirdiğim için kekleri hazır kullanmak zorunda kaldım. Oval olanlar Dankek, marka küçük küçük paketlenmiş şekilde satılıyordu. Balıklar için çok uygun oldular:) Yuvarlaklar sanırım Popkek??

Pembe Mus:

Malzemeler:

200 ml krema ( soğuk )
200 gr beyaz küvertür
1\4 su bardağı su
bir iki damla kımızı gıda boyası


Su ve çikolatayı benmaride eritin. Ilınması için bir kenara koyun. Parmağınızı dokundurduğunuzda ılık olmalı. Kremayı mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Ilık çikolatayı kremaya dökün ve gıda boyasını da ekleyip beraber karışana kadar çırpın. İçine küp küp doğranmış çilekleri de koyup fazla bekletmeden kullanın.




18 Nisan 2014 Cuma

MAKARON


 Makaron yapmanın incelikleri ve yapım esnasında karşılaştğımız çatlama, yapışma, yayılma gibi sorunlara çözüm olur umuduyla Badem Mutfak'ta katıldığım bir günlük bir work shop ve orada yaptığımız makaronlar...


 Makaron yapmanın püf noktalarını buradaki yazımda anlatmıştım. Burada eklemek istediğim bir iki şeyin dışında reçete biraz farklıydı ama onu uzun uzadıya anlatmak istemiyorum çünkü benim verdiğim reçetede de bir sorun yok. Sakın tarif vermek istemediğim falan düşünülmesin 3 farklı reçete çünkü, asıl nedeni, açıkçası yazmaya üşendim:)) isteyen olursa gönül rahatlığıyla verebilirim ama. Sadece dediğim gibi benim tarifimle de aynı sonucu elde edebilirsiniz.


Fırını 150 derecede 12 dakikaya ayarladık ve 9. dakikayı gördüğümüzde fırının kapağını 2 dakika 4 parmak aralık tuttuk. Makaronların pişip pişmediğini ise parmağımızla tepelerine bastırıp parmağımızla sağa sola hareket ettirerek anladık. Üst kısmı parmağımızın altında sağa sola oynamıyorsa pişmiş demek oluyormuş.



17 Nisan 2014 Perşembe

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

Damla sakızı aromasından hoşlanıyorsanız bu kurabiyeyi hiç vakit kaybetmeden denemelisiniz. Çocuklar da sanırım çiğnedikleri sakızın aromasını aldıkları için, içine çikolata girmeyen kurabiyelere burun kıvırsalar da buna hayır demeden yediler. Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiyeniz oluyor ertesi güne yumuşadığı için çok olur derseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.


Malzemeler:

1 paket tereyağ ( 250 gr )
250 gr pudra şekeri
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
damla sakızı
750 gr un
üzeri için pudra şekeri

Un ve yağ bir kaba alınır ve beraber krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Kalan malzemeler de eklenerek elle yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye birer parmak boşluk bırakarak dizin. 170 derecede hafif renk değiştirene kadar pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.

14 Nisan 2014 Pazartesi

KAR BEYAZ



Kursta hazırladığımız ama yayınlamaya fırsat bulamadığım tariflerden biri Kar beyaz... Kendim evde denemeden yayınlamak istemediğim için biraz gecikti. Cupcakeleri henüz denemedim, ama onu deneyeceğim zaman da yakındır... Kar beyaz yapımı biraz el oyalayan ama sonuç olarak çok lezzetli ve hafif minik rulo pastalar. İsterseniz birer tane porsiyonlar halinde, dilerseniz dilimler halinde şık sunumlar yapabilirsiniz.



Malzemeler:

6 yumurta
6 yemek kaşığı dolusu şeker
6 yemek kaşığı dolusu un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

1 lt süt
14 yemek kaşığı şeker
6 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
50 gr tereyağ

Üzeri İçin:

2 paket krem şanti
2 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt


Öncelikle kremanızı hazırlayın. Tereyağ hariç bütün malzemeleri karıştırın. Orta ateşli ocakta devamlı karıştırarak kaynatın ve altını kapatın. Tereyağı da katın ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğuması için bir kenara ayırın ama ara ara karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını engelleyin. Sürülebilir yani biraz yoğun bir kremanız olacak.

Yumurtalarla şekeri mikserle kabarıp beyazlayana kadar yaklaşık beş dakika çırpın. Un , kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kaba eleyin. Elediğiniz unlu karışımı çırptığınız yumurtalara dökün ve spatulayla yuvarlak hareketlerle karıştırın. Unlar eşit dağılınca karıştırmayı bırakın ve yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine dökün. Kenarların çok ince kalmamasına dikkat ederek eşit bir şekilde kaşığın tersiyle yayın. Tepsiyi tezgaha bir kaç kere sertçe vurup havasını çıkartın


 160 derecede üzeri hafif renk alana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Sıcaklık fırından fırına değişiklik göstereceği için fırının başından ayrılmamanızı tavsiye ederim. İnce bir hamur olduğu için çabuk yanabilir.


Pişen kekinizin soğumasını bekleyin ve yağlı kağıdı sıyırın. Keki önce üçe sonra ortadan ikiye bölerek 6 küçük dikdörtgen elde edin. Daha sonra her dikdörtgeni kalınlığından ikiye bölün yani toplam 12 adet ince dikdörtgeniniz olacak. Bu kesme işlemini biraz itinalı yapmanız gerekiyor. O yüzden keskin, ince uçlu bir bıçak işinizi kolaylaştıracaktır.





Daha sonra her dikdörtgene soğuyan kremanızdan 2 yemek kaşığı kadar koyun ve yayın. Kısa ucundan başlayarak rulo yapın.


 Bütün dikdörtgenlere aynı işlemi uygulayın ve buzdolabına kaldırın.


O arada krem şantinizi sütle çırpın ve onu da buzdolabında bekletin. Yarım saat kadar beklettikten sonra geniş bir tabağa ya da tepsiye 2 su bardağı kadar hindistan cevizini ekleyin. Dolabtan çıkardığınız ruloların her yerini iyice krem şantiye bulayın. Ardından hindistan cevizi bulunan kaba alın. Üç dört tane birikince ya da tepsinizin aldığı kadar krem şantili ruloların tamamını hindistan cevizine bulayın. Biten ruloları ayrı bir kaba yan yana dizin. Eğer evde başka biri varsa hindistan cevizine bulama işini ona yaptırırsanız krem şantili ellerinizle hindistan cevizini karıştırmamış olursunuz. Krem şanti bir süre sonra sıcaktan yumuşamaya başladığı için ne kadar hızlı yaparsanız kaplama işiniz o kadar düzgün olur.


Bütün rulolar bitince buzdolabına kaldırın iyice soğuyana kadar ya da bir gece buzdolabında bekletin.


10 Nisan 2014 Perşembe

YANARDAĞ PASTASI



Yaş pasta yapmakta zorlananlar, sonuç garantili pasta yapmak isteyenler ya da  beş çayları için masada şık bir görüntü isteyenler için gözümü kırpmadan önerebileceğim bir pasta. Tek handikabı, servis aşaması. Kalabalık bir misafir ağarlayacaksanız üstteki üçgenleri ikiye bölmeniz gerekeceği için ince dilim kesmede biraz zorlayabiliyor. Ama her üçgeni bir dilim kullanacaksanız o zaman hiçbir sorununuz yok demektir, afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu pastanız bir güzel yanında içindeki kremaya bisküvi yerine evde artan keklerinizi kullanabilirsiniz. Ben şimdiye kadar hep artan, kabarmayan, kalıbtan çıkarken dağılan, kuruyan keklerimi kullanmak için yaptım bu pastayı, size de tavsiye ederim... Elimde artan malzemeye göre artan kekerimi çikolatalı top ya da truff yaparak değerlendirdiğim gibi, bu  tarif de favorilerim arasında yer alıyor.


Malzemeler:

Pandispanyası için:

1 adet hazır pastaban ya da iki kata kesilmiş pandispanya

Kreması İçin:

1 bardak krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket petibör bisküvi ya da kek kırıntıları
meyve ( muz, çilek vb. )
böğürtlen ya da ahududu sosu ( dr Oetker'in hazır tek kullanımlık paketlerinden )
pandispanyaları ıslatmak için şekerli suyla hazırlanmış şurup ya da süt
1 çay bardağı damla çikolata



Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın, içine ufalanmış keklerinizi atın, içindeki kekler yumuşasın diye 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. İçine istediğiniz meyveleri küp küp doğrayın dilerseniz 1 çay bardağı damla çikolata da ekleyebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra şurup ya da sütle ıslattığınız tabanın ortasına yanlardan birer parmak boşluk kalıp tümsek olacak şekilde dökün. Üst katı da ıslattıktan sonra önce dörde sonra sekize eşit bir şekilde bölün.


Benim pastam 7 tane aldı. ( Eğer kremasını iki ölçü yaparsanız daha hacimli olduğu için 8 parçayı da alıyor. )


Parçaları kremanın üzerine yan yana dizin. Hazır paketteki sosu dikkatlice, ortadan aralıklara eşit dağılacak şekilde dökün.


Kırmızı sosun albenisine dayanamayan Zeynep, bu aşamada devreye girdiği için bizim pastanın sosları parçalara biraz bulaştı:)

7 Nisan 2014 Pazartesi

MİLFÖY TATLISI



Aslında reçetesi olmayan, artan pastacı kremamı değerlendirmek istdiğim zamanlarda yaptığım, size de arta kalan puding ya da kremalarınızı değerlendirmek için bir fikir olur belki diye paylaşmak istediğim bir tarif. Bilmiyorum sizde de öyle mi ama, bazen bir tenceresi bir çırpıda biterken, bazen de bir kase puding buzdolabında sürünür durur. O zaman eğer fırın da çalışacaksa milföylerin arasına birer yemek kaşığı artan krema, varsa muz, çilek doğrarım ve üzerine yumurta sürmeden hafif sarı bir renk alana kadar pişiririm. Çıkınca ılıkken üzerine bol pudra şekeri eledin mi çok lezzetli ve çok basit bir tatlı hazır hale gelmiş oluyor.


Kremanızın miktarına göre milföyleri önceden çıkartıp biraz yumuşamalarını bekletmeniz gerekiyor. Kare milföylerin bir köşesine kremayı konup, üçgen bir şekil olacak şekilde kapatılıyor. Burada kapatma işlemini çok dikkatli yapmanız gerekiyor yoksa kremalar buldukları en ince delikten sızmayı başarıyorlar. Bu tarif aslında daha önce baklava yufkasından yaptığım muhallebili baklava tarifinin basit versiyonu. Eğer krema tarifiniz yoksa buradaki tarifi kullanabilirsiniz.

4 Nisan 2014 Cuma

PESTO SOS




Makarna, sebze ve etlere çok yakışan evde de rahatlıkla yapılabilen, her zaman elimiz alıştığı için tercih ettiğimiz domates sosundan bile kısa sürede hazırlanabilen bir sos pesto sosu. İçindeki çam fıstığı maliyeti biraz yükseltse de hazır kavanozlara göre evde yaparak daha ucuz ve de daha fazla gramajda pesto sos sahibi olabilirsiniz. Yaptıktan sonra makarnayı sık yaparım, etlerin tavukların yanında sos olarak kullanırım derseniz üzerini örtecek kadar sıvıyağla 1 aya kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kullanmadan 1 saat kadar önce oda sıcaklığına çıkarmanız yağın çözülmesi için yeterli olacaktır. Haşlanmış makarnanız sıcakken arzuya göre tabağınıza  1 yemek kaşığı kadar koyup afiyetle yiyebilirsiniz. 

Ben evde bulunan parmesanı değerlendirmek adına, mevsim dolayısıyla fesleğen bulamadığım için maydanozla yaptım. Hoş yazın bile fesleğen bulabilmek için pazar pazar dolaşıp, gözünü dört açmanız gerekiyor ama bulabilme olasılığınız ge de var. Şimdi de buldum fakat Kipa'da  avuç kadar fesleğeni 3 tl'ye görünce görmezden geldim:) Fesleğenin yerini tutamıyor elbette ama farklı bir lezzet olduğu kesin.

Malzemeler:

2 demet maydanoz ( ya da fesleğen )
1 çay bardağından bir parmak eksik çam fıstığı
3-4 adet ceviz içi ( yani 6-8 adet yarım ceviz içi )
100 gr parmesan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı kadar sızma zeytinyağı


Öncelikle yağsız bir tavada fıstık ve cevizleri renkleri yer yer kahverengileşmeye başlayana kadar karıştırarak kavurun. Mutfak robotunuza peynirlerinizi küçük parçalar halinde keserek koyun. İyice çektiğiniz peynirlerden sonra sarımsakları da ekleyin ve tekrar çekin. Ardından sırasıyla kavrulmuş fıstık ve cevizleri sonra da maydonozlarınızı ekleyin. Zeytinyağını da azar azar ekleyerek macun kıvamına ulaşınca makinenizi kapatın. Pesto sosunuzu hemen kullanacaksanız bu yağ yeterli olacaktır. Daha sonraki günlerde kullanmak için, üzerine bir parmak geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Yağı fazla gelirse de salatalarınıza kullanın çok güzel bir aroma veriyor. Eğer ki uzun süre kullanmayacaksanız buzdolabı poşetine koyup derin dondurucu da muhafaza edebilirsiniz.

1 Nisan 2014 Salı

ÇİKOLATALI PASTA



Yeğenim Kerem'in doğum günü pastası... Geçen sene O'nun için, hatırlarsanız laptop pasta yapmıştım. Bu sene şeker hamuru istemediği için çikolatalı pasta yaptım ben de...


 Pandispanyasını karamelli krokanlı pastanın pandispanyasıyla hazırladım. Kakaolu olması için 1 paket ( 25 gr ) kakao ekledim sadece. Pastacı kremasını da buradaki tarifin yarım ölçüsüyle yaptım ve ocaktan alınca içine 80 gr bitter çikolata ekledim. Bu kremayı birinci kata sürdüm ve ince ince kestiğim muz dilimlerini de kremanın üzerine yerleştirdim.


İkinci katına da 100 gr kadar beyaz çikolatayı benmari usulü erittim ve ılındığında tarifine göre çırptığım krem şantinin içine döktüm. 10 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra onu da ikinci kata sıvadım.

En üstüne de 200 ml süt kremasını kaynama noktasına kadar ısıtıp, 200 gr bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırdım. Hazırladığım ganajı parmağımın içine gireceği sıcaklığa ulaşana kadar ılıtıp kepçe yardımıyla tam ortasından dikkatlice döktüm. Bu aşama biraz uğraştırıcı ve bulaşık oluyor. Ben pastanın altına yağlı kağıt koydum ve akanları tekrar kaşıkla alarak krema soğumadan hızlıca yanlarda boş kalan yerlere sıvadım.

Benmaride erittiğim çikolataya batırdığım çileklerle ve çikolatalarla süslemelerimi yaptım.