27 Aralık 2014 Cumartesi

VİŞNELİ PİŞEN CHEESECAKE




Uzun zamandır arşivde bekleyen bir tarifim var bugün. Vişneden hoşlanıyorsanız benim gibi yazdan stoğunuz da varsa size bir alternatif olsun...

 Malzemeler:

Keki için:

3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin

Ara kat için:

1 litre süt
7 çorba kaşığı şeker
1 paket ( 200 gr labne peyniri )
2 çorba kaşığı nişasta ( tepeleme olmayacak silmeden biraz fazla yeterli )
4 çorba kaşığı un ( tepeleme olmayacak silmeden biraz fazla yeterli )

Vişneli sos için:

2 su bardağı çekirdeksiz vişne ( ben derin dondurucumdaki vişneleri kullandım )
2 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
yarım su bardağı su


Krema için gerekli tüm malzemeyi ( labne hariç ) orta boy bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Pişen kremanın altını kapatın ve labneyi de içine atın. Mikserle çırparak iyicene yedirin. Tencereyi bir kenara ayırın ama ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin.

Keki için yumurta ve şekeri iyice beyazlayana kadar çırptıktan sonra süt, vanilya  ve yağı da ekleyip biraz daha çırpın. Un, ve kabartma tozunu da beraber bir kaba eleyip yumurtalı karışıma ekleyin. 28 cmlik kelepçeli bir kalıba dökün ve spatulayla iyice düzleyin. Üzerine köşedeki kremanızı kaşık kaşık eşit bir şekilde dökün. 170 derecede üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.

Bu arada üzeri için sosunu hazırlayın. Şekeri ve vişneyi kısık ateşte vişneler hafiften yumuşayana kadar pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suyun içinde açtıktan sonra kaynayan karışıma azar azar dökerek karıştırın. Sosunuz kaynamaya başlayınca altını kapatın.

Soğuyan kekin üzerine soğuyan sosunuzu dökerek servis edebilirsiniz.


25 Aralık 2014 Perşembe

FRAMBUAZ SOSLU TRİLEÇE


Daha önce tarifini paylaştığım trileçe'yi bu defa hazır frambuaz sosuyla yaptım. Evde karamelim bitmişti. Açıkçası bu ara yoğun iş temposu yüzünden karamel yapmakta biraz zor geldi. Zaten değişik soslarla denemek istiyordum bana biraz sebep de olmuş oldu:))

Tadı nasıldı derseniz güzeldi fakat karamelli bir trileçenin yanından bile geçemez. Karameli evde yapamıyorsanız hazır alıp deneyin ama mutlaka önce bir karamelli yiyin derim...


11 Aralık 2014 Perşembe

SUFLE KEK


 Utanıp sıkılarak herkese merhaba diyorum... Biliyorum son postumdan bu yana epey bir zaman geçti ama çok haklı nedenlerim var. Haklı ve hayırlı diyebilirim. Yeni bir iş kurma sürecine girdiğim için günlerim oldukça yoğun bir araştırma ve koşuşturma halinde geçiyor. Ne zaman bir şeyler yazmak için bilgisayarın başına otursam google amcayla araştırma işine girmiş buluyorum kendimi.. Uzun zamandır planlarımızda olan çocuklar için ingilizce kursu için çok güzel bir yer bulunca çok ani bir şekilde olayın içinde bulduk kendimizi. Ben ve iki kardeşim hummalı bir çalışma yaparak 15  gün içinde hizmete sokmuş oluruz eğitim yerimizi.


Neyse daha sonra ayrıntılı bilgileri veririm, şimdi çok güzel kek pasta arası bir lezzetin tarifini vermek istiyorum. Pofuduk kelerden hoşlananlara tavsiye ederim, ben çok beğendim.

Resimlerde kekin yanındaki de ne derseniz passion fruıt denen tropik bir meyve. Kardeşim Londra'dan gelirken oğlumun merakı üzerine getirdi. Türkçe ismi çarkıfelek. İlk denemede hiç beğenmediler fakat ertesi güne paylaşamadılar diyebilirim. Sadece çekirdekten oluşan ekşimtrak çıtır çıtır yenen değişik bir lezzet.


Malzemeler:

4 yumurta
125 gr tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket ( 25 gr ) kakao
1\2 çay bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ( isteğe bağlı )

Ara katı İçin:

500 ml süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
1 paket bitter çikolata ( 80gr )


Öncelikle krema için gerekli olan malzemeleri küçük bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kenara alıp ara ara kabuk tutmaması için karıştırın. Çok soğumasına gerek yok kek malzemesini hazırlayana kadar soğuması yeterli.

Un, kakao, kabartma tozu ve varsa vanilyayı beraber bir kaba eleyin

Tereyağ ve şekeri mikserle iyice karışana kadar çırpın. Yumurtaları da bire birer kırıp çırpmaya devam edin. Sütü de yavaş yavaş ekleyip çırpmayı bırakmayın. Unlu karışımı da ekledikten sonra mikserin orta hızında unlar karışana kadar çırpın.

Yağlanmış ( ben 26 cm kullandım ) kalıbınıza önce yarısını sonra kremanızı en son da kek harcınızın kalan yarısını dökün ve 170 derecede içine soktuğunuz kürdanda sadece sosun parçası kalana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.


Çocuklar pacman'a benzetip fotoğraflamamı istedi, bu resim çocuklara gelsin:))