26 Ocak 2016 Salı

PORTAKALLI TART


Kışın tart daha mı güzel geliyor bilmem ama hep yapasım var. Portakal bitmeden denemek istiyordum iyi ki denemişim çok lezzetli oldular. Çikolatalı böğürtlenli tart tarifinin kremasına çok ince rendelediğim bir yemek kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi çok güzel bir koku ve lezzet kattı. Tart hamurunu zaten söylemiyorum bir kaç püf noktasına dikkat edildi mi çok pratik ve lezzetli...


Tarif burda...


9 Ocak 2016 Cumartesi

MY LİTTLE PONY PASTASI ( RAİNBOW DASH)


 Kızımın 5 yaş doğum günü pastası. İç malzemede muz ve mat fıstık kullandım. Pandispanya ve krema tariflerim blogda var. Pastacı kreması ve pandispanya - sünger kek olarak aratabilirsiniz.



2 Ocak 2016 Cumartesi

ANTEP FISTIKLI, PARÇA ÇİKOLATALI KURABİYE



Bu ara elimde kalan file fıstıkları ne yapayım diye değerlendirme peşindeyim. İçinde antep fıstığı ve cevizin aldığı her şey çok güzel oluyor bence. O yüzden ben de hemen en basitinden kurabiye yapayım ama çocuklarda yesin dedim. Durum böyle olunca içine girecek damla çikolatalar kaçınılmaz oluyor. Siz dilerseniz çikolatayı çıkartıp antep fıstık miktarını artırabilirsiniz.

Malzemeler:

125gr tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı file antep fıstığı
1/2 su bardağı damla çikolata
aldığı kadar un ( benim hamurum 2 su bardağı aldı )


Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Arkasından yumurtayı iyice özleşene kadar çırparak yedirin. 1 su bardağı un, kabartma tozu ve tarçını beraber bir kaba eleyin.

Tereyağlı karışıma yavaş yavaş unlu karışımı ekleyerek ellerinizle yoğurmaya başlayın. Bütün unlu karışımı dökünce hamurunuz hala yumuşak olacaktır bu noktadan sonra kontrollü bir şekilde un eklemeye devam edin. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olunca istediğiniz kurabiye ebatlarında rulo şekline getirip strech filmle sıkıca sarın. Bu şekilde buzdolabına kaldırın.

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Bir gece buzdolabında bekleyen hamurumuzu keskin bir bıçak yardımıyla yarım santim kalınlığında yuvarlaklar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 15-20 dakika kenarları renk değişmeye başlayana kadar pişirin.