Etiketler
AMONYAK
(1)
ANA YEMEKLER
(13)
ANTEP FISTIĞI
(2)
APERATİFLER
(46)
BADEM EZMESİ
(2)
BADEM UNU
(1)
BAKLAVA
(2)
BEYAZ ÇİKOLATA
(1)
BEZE
(2)
BÖĞÜRTLEN
(1)
BÖREKLER HAMUR İŞLERİ
(9)
CHEESECAKE
(6)
CORN FLAKES
(4)
CUPCAKE
(6)
ÇİKOLATA
(1)
ÇORBALAR
(2)
EKMEK
(1)
ET YEMEKLERİ
(7)
EVDE YAPALIM
(49)
HAMUR İŞLERİ
(68)
HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ
(3)
İÇECEKLER
(1)
KAHVALTILIKLAR
(25)
KARAMEL
(6)
KEKLER
(23)
KESTANE
(1)
KREMALAR
(41)
KREMALI PASTALAR
(27)
KROKAN
(2)
KURABİYELER
(48)
LİMON SOSU
(1)
MAKARNALAR
(2)
MAKARON
(4)
MARSHMALLOW
(10)
MAYALI HAMUR İŞLERİ
(1)
MERENG
(1)
MEYVE SULARI
(2)
MEYVELİ PASTA
(7)
MEZELER
(1)
MİLFÖY
(1)
MOUSSE
(5)
MÜSLİ
(1)
PANDİSPANYA
(14)
PARTİ HAZIRLIKLARI
(6)
PASTA KEKİ
(17)
PASTA SOSLARI
(12)
PASTALAR
(44)
PATLICAN
(1)
PESTO
(2)
PEYNİR KREMASI
(4)
PİLAV TARİFLERİ
(1)
PİZZA
(1)
POĞAÇALAR
(4)
POP CAKE
(1)
PORTAKAL
(1)
PRATİK TARİFLER
(34)
ROYAL İCİNG
(1)
SALATALAR
(31)
SEBZE YEMEKLERI
(1)
SOS
(6)
SOSYAL SORUMLULUK
(1)
SÜT REÇELİ SWETENED CONDENSED MİLK
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(15)
ŞEKER HAMURLU BEBEK ( BABY SHOWER ) KURABİYELERİ
(2)
ŞEKER HAMURLU KURABİYELER
(8)
ŞEKER HAMURLU PASTALAR
(16)
ŞEKER HAMURLU TARİFLER
(24)
ŞEKER HAMURU
(21)
ŞERBETLER
(2)
ŞU HAMURU
(1)
TARTLAR
(5)
TATLILAR
(18)
TAVUK YEMEKLERİ
(8)
TURŞULAR
(1)
TUZLU KEKLER
(1)
TUZLU KURABİYE
(4)
TUZLULAR
(7)
VİŞNE
(1)
YAŞ PASTALAR
(42)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
27 Nisan 2013 Cumartesi
YOĞURTLU PANDİSPANYA
En sık kullandığım pandispanya tariflerimden biri. 24-26 cm kalıplar için kullandığım ölçüleri verdim. Üç katlı bir pasta çıkartabilirsiniz. Her pasta tabanında olduğu gibi en az bir gün evvel yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Bir haftaya kadar buzdolabında, üç aya kadar derin dondurucuda durabilir. Kullanmadan önce oda sıcaklığında bir saat kadar tutmak yeterli olacaktır.
Malzemeler:
4 yumurta
5 fincan un
4 fincan şeker
1 fincan yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sıcak su
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyelim. İki kere elersek daha iyi sonuç elde ederiz
Öncelikle yumurtaların beyazlarını ve sarılarını birbirinden ayıralım. Beyazları cam veya metal bir kapta çırpmamız gerekiyor. Daha kolay sertleşmesi için hafif bir çırpma işleminden sonra içine bir iki damla limon sıkabilirsiniz. Şekerin yarısını çırpma işlemi esnasında, bir anda değilde yavaş yavaş dökelim. Yumurta beyazları ters çevirdiğinde dökülmeyecek kıvama geldiği zaman beyazlarımız hazır demektir.
Diğer bir kapta yumurta sarıları ve kalan şekeri beraber beyazlayıp koyulaşana kadar çırpalım. Sıcak suyu ekleyip şeker eriyene kadar biraz daha çırpalım. Yoğurt ve sıvıyağı da ekledikten sonra biraz daha çırpın ve unlu karışımı ekleyelim. Bu aşamada spatula kullanalım ya da mikserin düşük devrinde çırpalım.
Yumurta beyazlarını da söndürmeden karışıma yedirelim. Kelepçeli kalıbımızın altına yuvarlak yağlı kağıt kesip yerleştirirsek yapışmasını engelleriz. Kalıbımızı yağlamıyoruz. Yan duvarlarını yağlarsak kekin tutunup kabarmasını engelleriz.
190 derecede sıcak fırın olması şart değil ( ben soğuk fırına sürerek yapıyorum ) yaklaşık 45-50 dakika pişiriyorum. Kek yanlardan kabarmaya başladığı zaman ısıyı 160'a düşürüyorum. Fırının kapağını kabarma işlemi esnasında açmamak gerekiyor. Açmamız gerekiyorsa çok seri olup fırının ısısını düşürmemeye gayret etmeliyiz.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder