Hayatımızdan margarini uzun zaman önce tamamiyle çıkarın sıvıyağ ve tereyağ kullanın. Ya da yarı yarıya kullanıp ekonomiyi dengelemeye çalışın, çünkü tereyağın margarinin dört beş misli bir fiyata sahip olduğunu düşündüğünüzde çoğu insan bunu yapmak istemeyebilir. Hayatımızda ne kadar çok zararlı madde kullandığımızı düşünürsek, yapabileceğimiz en iyi şey bunları en aza indirebilmek diye düşünüyorum.
Malzemeler:
- 250gr tereyağ,
- bir fincan sıvıyağ,
- bir yumurta,
- bir bardak şeker,
- bir paket kabartma tozu,
- bir çay kaşığı karbonat,
- limon,
- aldığı kadar un
- 1 su bardağı kırık ceviz
- 1 su bardağı kuru üzüm
Oda sıcaklığındaki tereyağını,sıvıyağı,yumurta,şeker ve karbonatı karıştırma kabına alalım. Karbonatın üstüne limonu sıkıp köpürtüp,eritelim. ( yaklaşık 5-6 damla limon suyu yeterli oluyor ) Unu ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğuralım. En son kuru üzüm ve cevizleri ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
Kaşıkla hamurdan parçalar alıp, yağlanmış tepsimize dizin. Ben dondurma kaşığıyla yaptım. 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirdikten sonra, fırından çıkınca ılıkken üzerine pudra şekeri serpin.
Buzdolabında bir hafta bayatlamadan durabilir. Bir de ağzını kapatırsanız yumuşar ve o muhteşem kıtırlığını kaybeder.
Bu benim direk favorim...ceviz ve uzum kurabiyede bulusuyor...bundan daha iyi bir kombinasyon yok :) Ellerinize saglik!
YanıtlaSilBu nasıl tarif giden malzemeye mi yanayım hevesle yiyemedigime mi taş gibi kaya gibi oldu
YanıtlaSilSakin asla denemeyin
YanıtlaSil