10 Mart 2013 Pazar

ELMALI TART


  Evde, elmalı kurabiye hamurundan artan içim, buzdolabında duruyordu. Birkaç gün unutmuşum derin dondurucuya kaldırmayı,ben de geç oldu artık diye düşündüm, tart yapmaya karar verdim.Bütün malzeme,  hamur elmalı kurabiye ile aynı, o yüzden tekrar vermiyorum tarifi.Hem kurabiyeye göre yapımı daha basit ve daha kısa zamanda hazır oluyor.
   Kelepçeli kalıba,tart kalıbına ya da herhangi yuvarlak orta boylarda bir tepsiye, hamurun 3\2 sini yayıp, içine harcı kenarlara değmeyecek şekilde yayın, kalan hamuru buzlukta 15-20 dakika tutun, harcın üstüne rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.Diğer bir yöntem ise, üst hamuru merdaneyle açıp, şeritler keserek kafes yapmak.170 derece fırında 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar piştikten sonra çıkınca da ılıkken üstüne pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder