Kremalı pastaların pandispanyalarını ben biraz da yumuşak sevdiğim için kendi ölçülerimle yaptığım pandispanya hamurumun tarifini vermek istiyorum fakat, artık bir mutfak terazisi sahibi olduğum için maalesef gr ölçüleriyle vermek zorundayım. Ama söz veriyorum bir daha ki denememde kaşıkla da ölçücem. Bu denemem basarili olur mu bilemedim o yüzden ölçme gereği duymadım ama bundan sonra kremalı pastalarda 28 cm`lik çemberimde kullanacağım tarif budur. Yumuşak 4 pata ayırabileceğiniz bir pandispanyanız olsun isterseniz bu tarifi muhakkak deneyin derim.
8 Yumurtalı Pandispanya için Gerekli Olan Malzemeler:
8 yumurta
160 gr un
52 gr mısır nişastası
30 gr kakao
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 pk vanilya
1 cay bardağı sıvı yağ
296 gr toz seker
1/2 cay kaşığı tuz ya da bir kaç damla limon suyu ( varsa 1 silme çay kaşığı krem tartar da olabilir. )
Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu beraber bir kaba eleyin...
Eğer çemberinizin yüksekliği azsa ( bu noktada maalesef fotoğraflamayı unuttum. Ama bir dahakine söz...) yağlı kağıtla yükseltirseniz kekiniz daha çok kabarabilecektir.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Sarılarını şekerle beraber yoğurt kıvamı alana kadar iyice çırpın ve bir kenara ayırın...
Bu arada fırını 200 derecede ısıtın.
Krema olarak buradaki kremayı kullandım piştikten sonra tereyağı ile beraber 160 gr bitter küvertür ekleyip eriyinceye kadar karıştırdım. Ara ara karıştırarak soğuttum ve bir gece buzdolabında beklettim. Üstüne 2 paket krem şanti kullandım. Pastacılık malzemeleri satan yerlerde bulabileceğiniz pasta tarağıyla yanlarını şekillendirdim... Süsleme için de Dr oetker cikolatali ve frambuazli sosdan kullandım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder