Bu ölçülerden iki tepsi poğaçanız oluyor. Eğer çok gelirse dilerseniz mayalamadan sonra buzdolabına poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan bir gece önce buzdolabının alt kısmına indirip şekillendirmeden yarım saat kadar önce oda ısısına çıkarmanız yeterli. Ama eğer isterseniz ve derin dondurucuda yeriniz de varsa şekillendirdikten hatta üzerine pekmezini sürdükten sonra da saklayabilirsiniz.
100 gr tereyağ ( yumuşak)
2.5 su bardağı süt
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya ya da instant maya
aldığı kadar un
İç malzemesi için:
Küçük boy sosis
ketçap veya salça ( baharatlandırılmış ve ketçap kıvamında sulandırılmış )
Üzeri için:
iki yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tuz
Pekmezi biraz ( 1 yemek kaşığı pekmeze 1 tatlı kaşığı kadar su yeter ) sulandırıp içine bir fiske tuz ekleyin. Fırçayla üzerlerine sürün. Dilerseniz keskin bir bıçakla üstlerine kesikler atın. 200 derecede üstleri koyulaşana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine temiz bir havlu örterek biraz dinlendirin. Dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk olarak servis edebileceğiniz yumuşacık poğaçalarınız servise hazır.
Bunları da çocuklar için belki pekmezli istemezler diye hiçbir şey sürmeden yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder