22 Haziran 2014 Pazar

TARÇINLI VİTRAY KURABİYE


Çocuğu olan herkes bilir ki,  hiç bir çocuk şu renkli, içinde bol miktarda beyaz şeker ve katkı maddesinin bulunduğu bonbon şekerlere asla hayır demez. Bu kurabiyeye zencefil, tarçın, kakao ya da vanilya gibi eklemeler yaparak ya da çıkartarak bir de minicik drajeler ekleyerek tabiri caizse çocukları kandırabilirsiniz:)

Ben evde tüketemediğimiz kahveli şekerleri ne yapayım, ne yapayım? diye düşünürken aklıma geldi bu yöntem... Aklıma geldi dediysem ben bulmadım... Daha önce görselini bir yerde görüp bunu bir daha ki kurabiye yapışımda denemeliyim dediğimi hatırladım sadece:) Aslında şeffaf şekerlerle sunum daha şık duruyor ama kahveli şekerle tarçın çok yakıştı birbirine o yüzden mat duruşuna pek takılmadım.


 Malzemeler:

1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı nişasta ( küçük boylardan )
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
aldığı kadar un ( 2-2.5  su bardağı )
renkli şekerler


Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın ve tereyağını ekleyip biraz daha çırpın. Nişasta ve tarçını da ekledikten sonra karışım özleşene kadar biraz daha çırpın ve unu yavaş yavaş eklemeye başlayarak elle yoğurmaya geçin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edince üzerini strechleyip buzdolabında dinlenmeye kaldırın.

Kullanacağınız miktarını buzdolabından çıkartıp kullanmadığınız kısmı tekrar buzdolabında muhafaza edin. Bu işlem kışın çok elzem değil ama yazın hamur çok yumuşadığı için kurabiyelerinizi tepsiye aktarırken deforme olabiliyor. Hamurunuzu hafif unlanmış tezgahta merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Büyük kalıbınızla kurabiyeleri çıkartın ve daha küçük kalıbınızla ortasını çıkartın ve dikkatlice yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ortalarına şekerlerinizi koyun.


Çok büyük olursa kırmalısınız yoksa kurabiyenin üzerine çıkıp kötü bir görüntü oluşturuyor.


170 derecede kenarları ve altı hafif renk değişene yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. İyice soğuyup şeker sertleşmeden tepsiden sakın çıkarmayın kurabiyelerinizin şekilleri bozulabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder