16 Haziran 2014 Pazartesi

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI



Bu ara pazarlarda bol bol bulabildiğimiz kabak çiçeğini görür görmez gözlerim parladı diyebilirim:) Çileklerin konulduğu şeffaf plastik kaplara güzelce istiflemiş beni bekliyorlardı. Satıcıyla ufak bir sohbetten  sonra derin dondurucumda bulunan, daha önce yaptığım dolmalardan artan dolma içimi de değerlendirmek fikriyle iki paket aldım. Daha önce burada anlattığım dolma içlerime bakabilir ya da kendi istediğiniz malzemelerle yapabilirsiniz.


Uzun uzadıya anlatılacak bir şey yok aslında, bu dolmalarda tek olay tek tek yıkayıp tel süzgecin içinde kuruttuktan sonra göbeklerindeki cücüğünü yapraklarına zarar vermeden çekmek de. Bir de uçlarındaki yeşil saplarını ayırdınız mı başka bir numarası yok... İçlerini doldururken yırtmamaya dikkat edin ve tencereye dizerken ağızlarını açılmayacak bir şekilde kapatıp muntazam bir şekilde dizin. Doldurma işi bitince dolmalarınızın yarısından fazla salçalı sıcak su ekleyin. Su kaynadıktan sonra altını kısıp pirinçler dilediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder