Kivili olanı daha sonra yapıp henüz fotoğrafı yayımlayacakken yayın silindiği için onu da şimdi ekliyorum. Raporumu verdim, şimdi tarife geçiyorum:) Bu arada tarif Bizim Pastane'den...
Orjinal tarifinde bütün taban çilekle döşeniyor fakat benim yeterli çileğim olmadığı için sadece kenarlarını süsledim. Ayrıca ben evdeki tek kat pandispanyayı değerlendirmek adına yeni pandispanya yapmadım ama orjinal tarifte var oradan faydalanabilirsiniz.
1 adet 20-22 cm'lik tek kat pandispanya ( ben derin dondurucu da artan bir kat pandispanyam vardı onu kullandım)
1\4 Bardak artı bir çorba kaşığı su
255 gr beyaz kuvertür çikolata
1 buçuk bardak çiğ krema ( 300 ml )
Çikolata ve suyu benmaride eritin. Daha sonra soğumaya bırakın. Çok soğumaması lazım. Üst dudağınıza değdirin hafif ılık hissediyorsanız sıcaklık tamamdır. Biraz sıcakken siz o arada kremayı çırpmaya başlayın zaten o arada çikolata ılınmış olur.
Buzdolabından çıkardığınız kremayı ( ben mikser uçlarını ve çırpacağım kabı da buzdolabına kaldırıyorum ) mikserle çırpın. Çok çırparsanız karışımı dökmeden sertleşeceği için boşlukları doldurmadan donacaktır. Ama az çırpılırsa da donmama gibi bir durum oluşuyor. Bir kere başıma geldi oradan biliyorum:) derin dondurucuya atıp parfe gibi yemiştik:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder