Malzemeler:
125gr tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı file antep fıstığı
1/2 su bardağı damla çikolata
aldığı kadar un ( benim hamurum 2 su bardağı aldı )
Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Arkasından yumurtayı iyice özleşene kadar çırparak yedirin. 1 su bardağı un, kabartma tozu ve tarçını beraber bir kaba eleyin.
Tereyağlı karışıma yavaş yavaş unlu karışımı ekleyerek ellerinizle yoğurmaya başlayın. Bütün unlu karışımı dökünce hamurunuz hala yumuşak olacaktır bu noktadan sonra kontrollü bir şekilde un eklemeye devam edin. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olunca istediğiniz kurabiye ebatlarında rulo şekline getirip strech filmle sıkıca sarın. Bu şekilde buzdolabına kaldırın.
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Bir gece buzdolabında bekleyen hamurumuzu keskin bir bıçak yardımıyla yarım santim kalınlığında yuvarlaklar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 15-20 dakika kenarları renk değişmeye başlayana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder