Bir paket yufka bir kiloya yakın, ortalama 800gr civarında bundan epey bir " kurabiye" çıkıyor. Bozulmayan bir kurabiye olduğu için hepsini yapıp dolapta saklayabilir, uzun bir süre yiyebilirsiniz.( ağzını kapatmayın yumuşayabilir) Hepsinden iki dolu tepsi kurabiye çıkıyor.
İsterseniz arta kalanla da küçük bir tepsiye baklava yapabilirsiniz. 3-4 katta bir çekilmiş ceviz ekleyin. Yufkalar dikdörtgen olduğu için tepsinize göre parçalayarak koyabilirsiniz. En son uygun miktarda tereyağını ~200 gr, bir tavada eritip dilimlediğimiz baklava tepsisine döküyoruz. Daha sonra size baklava şeklinde baklava dilimlemeyi resimleyip göstermeyi planlıyorum ama şimdilik siz ilk etapta küçük küçük kare dilimleyebilirsiniz. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip önceden hazırlayıp soğuttuğunuz, birebir ölçüyle hazırladığınız ( 1 bardak şeker, 1 bardak su, bir kaç damla limon ) şerbeti, tepsinin ilk sıcaklığı çıkınca döküyoruz. Ev yapımı baklavanız hazır.
Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka ( hepsini kullanırsanız aşağıdaki ölçüleri kendiniz artırın )
1 su bardağı tahin
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı pudra şekeri ( toz şeker erimediği için aynı lezzeti vermiyor )
aralara sürmek için sıvı yağ veya tereyağı ( ben ikisini karıştırdım )
Yapılışı:
Yufkaların aralarına iki çorba kaşığı yağı gezdirin üçüncü yufkada sırayla ikişer kaşık tahin, şeker, ve cevizi yufkaya yayın.Ardından yufkayı biraz sıkarak rulo yapın.
Başka bir marketten aldığım, değişik marka baklava yufkası daha küçük ölçülerde çıktı. Siz de yufkalarınızı yaparken yukarıdaki ölçülerde kendinize göre oynama yaparsanız daha kesin sonuçlar elde edersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder