21 Şubat 2013 Perşembe

ERİŞTELİ TAVUK

En pratik yemek tavuk yemekleri.Çabuk pişer hemen herşeyle uyum sağlar.Bugün evde sebze namına birşey yoktu erişteli denedim nefis oldu.Yazdan yaptığım  domates sosu ve ev eriştesiyle yaptım.Erişte yoksa makarna veya arpa şehriye de olabilir. Siz de deneyin.

Malzemeler:

İki parça tavuk göğsü
Bir çay bardağı erişte
Bir su bardağı domates
Bir kaşık biber salçası
bir diş sarımsak
İki kaşık süt
İki kaşık sıvı yağ
pulbiber,karabiber
tuz

Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın.baharatları,sütü,yağı,rendelediğiniz sarımsağı ve tuzu atıp zamanınız varsa en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.Tavayı ocağa alıp biraz kızdırın tavukları birden sularını salmamaları için yavaş yavaş tavaya ekleyin.Suyunu çektirdikten sonra salçasını ekleyip karıştırın, domates sosunu da ekleyin.İki su bardağı kadar da sıcak koyun.Kaynamaya başlayınca eriştelerini de atıp altını kısın.Erişteler pişince altını kapatın.İyice yumuşatmayın çünkü tencerenin sıcaklığıyla pişmeye devam edeceği için erişteler çok hamurlaşmasın.Biraz demlendikten sonra yemeye hazır.

"Dilerseniz yumurta sarısı, limon ve unu blenderla çırparak biraz da yemeğin suyundan ekleyerek yemeği daha da lezzetlendirebilirsiniz.Bu terbiyeyi yemek pişmeye yakın ekliyoruz ve yemek kaynayınca altını kapatıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder