Sebzeleri artık sadece kendi suyunda haşlıyorum.Tenceriyi kapağı kapalı ısıtıyorum.Elimle ellediğimde epey ısınmış olacak.Yıkadığım sebzeleri süzmeden suyuyla tencereye koyuyorum.Tencerenin yarısına kadar doldurmamız gerektiği için ona göre tencere seçin.Kesinlikle çelik tencere olsun.İnce tabanlılarda ısıyı çok alacağı için yanma ihtimali yüksek.Çok kısık ateşte kapağını açmadan sebzesine göre belli bir zaman sonra kontrol ediyorum.Çok buhar çıkışı olduysa yarım çay bardağı kadar su ekliyorum.Şimdi buharlı pişirici aparatları heryerde var.Aparatı uygun tencereye yerleştirip dibine biraz su ekledinmi başarılı sonuçlar alıyorsun.Dibinde artan suyu da dolaba koyuyorum çorbalarıma ekliyorum.
Malzemeler:
Bir küçük boy karnıbahar
İki adet orta boy havuç
Bir bardak yoğurt
zeytinyağ
Sarımsak
tuz
sumak
Karnıbaharı elimizle çiçek çiçek kopartıyoruz.Havuçlarla beraber yıkıyoruz.Haşladıktan sonra süzüyoruz.Havuçların kabuğunu soyuyoruz.Yoğurda rendelediğimiz sarımsağı tuzu zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz ve sebzelerimizin üstünde gezdiriyoruz.Sumakla süsleyip servis yapıyoruz.
Etiketler
AMONYAK
(1)
ANA YEMEKLER
(13)
ANTEP FISTIĞI
(2)
APERATİFLER
(46)
BADEM EZMESİ
(2)
BADEM UNU
(1)
BAKLAVA
(2)
BEYAZ ÇİKOLATA
(1)
BEZE
(2)
BÖĞÜRTLEN
(1)
BÖREKLER HAMUR İŞLERİ
(9)
CHEESECAKE
(6)
CORN FLAKES
(4)
CUPCAKE
(6)
ÇİKOLATA
(1)
ÇORBALAR
(2)
EKMEK
(1)
ET YEMEKLERİ
(7)
EVDE YAPALIM
(49)
HAMUR İŞLERİ
(68)
HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ
(3)
İÇECEKLER
(1)
KAHVALTILIKLAR
(25)
KARAMEL
(6)
KEKLER
(23)
KESTANE
(1)
KREMALAR
(41)
KREMALI PASTALAR
(27)
KROKAN
(2)
KURABİYELER
(48)
LİMON SOSU
(1)
MAKARNALAR
(2)
MAKARON
(4)
MARSHMALLOW
(10)
MAYALI HAMUR İŞLERİ
(1)
MERENG
(1)
MEYVE SULARI
(2)
MEYVELİ PASTA
(7)
MEZELER
(1)
MİLFÖY
(1)
MOUSSE
(5)
MÜSLİ
(1)
PANDİSPANYA
(14)
PARTİ HAZIRLIKLARI
(6)
PASTA KEKİ
(17)
PASTA SOSLARI
(12)
PASTALAR
(44)
PATLICAN
(1)
PESTO
(2)
PEYNİR KREMASI
(4)
PİLAV TARİFLERİ
(1)
PİZZA
(1)
POĞAÇALAR
(4)
POP CAKE
(1)
PORTAKAL
(1)
PRATİK TARİFLER
(34)
ROYAL İCİNG
(1)
SALATALAR
(31)
SEBZE YEMEKLERI
(1)
SOS
(6)
SOSYAL SORUMLULUK
(1)
SÜT REÇELİ SWETENED CONDENSED MİLK
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(15)
ŞEKER HAMURLU BEBEK ( BABY SHOWER ) KURABİYELERİ
(2)
ŞEKER HAMURLU KURABİYELER
(8)
ŞEKER HAMURLU PASTALAR
(16)
ŞEKER HAMURLU TARİFLER
(24)
ŞEKER HAMURU
(21)
ŞERBETLER
(2)
ŞU HAMURU
(1)
TARTLAR
(5)
TATLILAR
(18)
TAVUK YEMEKLERİ
(8)
TURŞULAR
(1)
TUZLU KEKLER
(1)
TUZLU KURABİYE
(4)
TUZLULAR
(7)
VİŞNE
(1)
YAŞ PASTALAR
(42)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder