Daha önce de bahsettiğim link vermeyle ilgili sorunlarımı çözümledim diye sevinirken, nasıl olduğunu anlayamadığım bir nedenden ötürü çilekli mus tarifim "puf" diye yok oldu. Nasıl olduğunu anlatamıyorum çünkü ben de sebebini anlayamadım. Linklerimi tekrar düzenlerken bastığım bir geri alma tuşuyla yayın yok oldu. Yani anlayacağınız bu yazıyı aslında biraz isteksiz yazıyorum. Daha önce de başıma gelen yaptığım bir şeker hamurlu pastanın fotoğraflarını yanlışlıkla silmem, eşiminde bunların işi bitmiştir diye geri dönüşüm kutusunu silmesi moralimi alt üst etmişti. Bu ikincisi yani, Allah üçüncüden korusun ne diyelim...
Bugün bir pastane poğaçası olan Karaköy Poğaçası var sırada. Kursta öğrendiğimiz, orjinalinde Alba Yağı kullanılan bir poğaça. Alba yağı pastanelerde kullanılan su ihtiva etmeyen margarinden bile zararlı olan bir yağ türü imiş. Evde henüz denemedim ama sınıfımızda margarinle deneyenler sonuçtan memnun kalmış. Ben tereyağ ile yaparım ve yaptığımda da buraya yazarım. Siz de dilediğinizi kullanabilirsiniz.
2 su bardağı yoğurt ( oda sıcaklığında )
1 paket yaş maya
2 yumurta ( sarıları üzerine )
1 .5 su bardağı alba yada tereyağ (eritilmiş )
1.5 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçi İçin:
400 gr beyaz peynir
Mayayı yoğurdun içinde ezerek eritin. Kalan malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Ilık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Çok farklı bir tarif yoğurt içinde maya eritme...karakoyü çok severim, denerim.
YanıtlaSilacaba alba yağını katı haliylemi yoksa ısıtıp sıvı halıylemi koyuyoruz
YanıtlaSilEritip ılık haldeyken kullanıyoruz...
YanıtlaSilAciklamanizda margarinden bile zararlı olan diye cumle kullanmissiniz. Bu cumleniz bir dol surcmesimi yoksa cidden öylemi? Ben alba yağı margarinden daha az zararlı diye duymuştum çünkü. Tam alba yağ ile bu tarifinizi uygulayacakken bu cumlenizi gormek kafamikarıştırdı acikcasi.
YanıtlaSilEvet maalesef kurstaki öğretmenimiz bize bu şekilde söylemişti:( Biraz araştırma yaptım ama pek fazla bilgi bulamadım fakat sentetik olarak üretilmiş yağlar olduğunu biliyorum. Margarinin plastikten bir molekül farklı olduğunu düşünürseniz zararını tekrar düşünün derim. Bu tarifi tereyağla denemenizi tavsiye ederim bence çok daha lezzetli oluyor...
YanıtlaSilMerhaba ellerinize sağlık maya ılık ortam ister, yoğurt soğuk olduğu için içinde kabaraniliyormu
YanıtlaSilMerhaba Dilek Hanım, yoğurdumuz soğuk olmayacak oda sıcaklığında yani buzdolabından çıkınca bir süre bekledikten sonra kullanıp ılık bir yerde mayalandırınca gayet güzel kabarıyor:)
YanıtlaSil1 paket yas maya kac gr oluyor yasmayalar 1 paketin icinde 4 e bolunmus paketcikler seklinde satiliyor da o sebeple sordum
YanıtlaSil1 paket dörtlüden 1 adet oluyor. 40gr civarında oluyorlar
Sil