Bu cheesecake yaz için çok ideal olacağına inandığım bir tat oldu. Tabiri caizse çok fresh, hafif ve basit yapımı ile başarılı bir tatlı, tavsiye ederim.
Bisküvili taban için:
2 paket Eti Burçak bisküvi
50 gr tereyağ
Ara kreması için:
200 gr tatlı lor
1 paket krem şanti
1 bardak süt
180 ml sıcak su
1 paket çilekli jöle
Böğürtlen sos için:
1 bardak böğürtlen ( ben dondurulmuş kullandım )
1 bardak su ( 150 ml'lik )
1\2 su bardağı toz şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
Tabanı için bisküvileri elinizle ya da mutfak robotunda un gibi ufalayın. Oda sıcaklığındaki tereyağı üzerine ekleyin ve beraber hamur haline gelene kadar yoğurun. Yağladığınız kelepçeli kalıba bastırıp sıkıştırmak suretiyle yerleştirin. Ara kremayı hazırlarken tabanınız sizi buzdolabında beklesin.
Krem şantiyi usulüne uygun bir bardak sütle çırpın arkasından loru da ekleyip pürüzsüz bir kıvam olana kadar iyice çırpın. Bu arada sıcak suyun içinde jöleyi eritin ve bunu da ılıkken karışımın içine katın. Buzdolabına kaldırın ve en az 4 saat dinlendirin.
Böğürtlenli sos için şekerli böğürtleni ve bir bardak suyu, biraz suyla ( 2-3 yemek kaşığı ) açtığınız nişastayla beraber küçük bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak kaynatın. Bir miktar böğürtleni cheesecake'inizin üzerine dizin. Kalan karışımı blenderla çekin. Böğürtlenin sert çekirdeklerinden rahatsız oluyorsanız bir elekten geçirebilirsiniz. Ben bu defa üşendim ama bir dahaki sefere kesinlikle elemeyi düşünüyorum.
Hafif ılık iken, çırptığınız sosu buzdolabından çıkardığınız cheesecake'in üzerine nazikçe dökün. tekrar buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin ve servis zamanı kalıbından çıkartın. Eğer önceden yapıp sosun iyice sertleşmesi için mümkünse 1 gece bekletirseniz ben de olduğu gibi sosunuzda akma olmaz.
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor en kısa zamanda yapıcam
YanıtlaSilsağol canım, tavsiye ederim çok hafif bir tatlı oldu.
YanıtlaSilshloopsss
YanıtlaSil