3 Mart 2014 Pazartesi

TAHİNLİ SUSAMLI KEK

Tahin ya da susamın içine girip de lezzet katmadığı bir tat yoktur herhalde. Ben daha yoğun olsun diye bu kekin yarım su bardağı olan tahin ölçüsünü 1 su bardağı yapıp, un miktarını biraz arttırıyorum ama siz ilk denemede tarife sadık kalın, ondan sonra kendi ağız tadınıza göre ufak tefek oynamalar yapabilirsiniz. Evdeki bütün susamları kavurup kavanozladığım için, kavrulmuş susamla yapmak zorunda kaldım. Fark ne oldu derseniz daha kavruk bir tat ve görüntü dışında pek bir şey değişmedi aslında ama susam beyaz olduğu zaman üzerinde tane tane göründüğü için daha güzel bir görüntü sağlıyor.

Ayrıca evde tereyağım kalmadığından ben kalıbı yağlarken sıvıyağ kullandım taneler muntazam tutunamadılar. Tereyağı yumuşakken sürüp hafif sertleşmeye başlayınca susamı serperseniz daha güzel bir görüntü elde edersiniz.


Malzemeler:

3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı tahin
yarım su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
üzeri için susam


Cevizi yağsız tavada rengi dönene kadar kavurun, soğuması için kenara alın.


Kalıbını yumuşamış tereyağ ile güzelce yağla ve her yerine susam serpin. Eğer mutfağınız sıcaksa kekiniz çırpılırken buzdolabında bekletin.


Yumurta ve şekeri yumurta kabarana kadar iyice çırpın. Süt, sıvıyağ, tahini ekle ve çırpmaya devam edin. Birlikte elediğiniz un, kabartma tozu, vanilini de ekleyip, en son kavrulmuş cevizleri de kattıktan sonra katı yağ ile yağladığınız susamlı kek kalıbına dökün. 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika batırdğın kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kekiniz yenmeye hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder