Dolapta yapmış olduğum karamel sos dururken onu ne yapıp ne edip kullanmam gerekiyordu. Tercihimi kurabiyeden yana kullandım. Karamele ne yakışır diye düşünürken acaba portakal nasıl olur dedim ve dediğimle kalmadım hamur malzemelerini hazırlamaya koyuldum. Sonuç çok güzel mis gibi kokan ağızda dağılan bir kurabiye, fakat o istediğim karamel kokusunu portakal bastırmış. Karamel kokusu yoktu belki ama portakala değişik bir aroma vermiş. Belki bir dahaki sefere karameli daha yoğun kullanabilirim.
Malzemeler:
100 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
3 tatlı kaşığı nişasta
karamel
1 portakal kabuğu rendesi
Portakalı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.Yumuşak tereyağını mikserle beyazlayana kadar çırpalım. Portalkal kabuklarını da içine koyup 2-3 dk daha çırpalım. Sırasıyla
karameli, yumurta sarısını,nişasta ve unu ekleyip yoğuralım. İster yuvarlayıp ardından toz şekere batırıp fırın tepsisine dizebilirsiniz, istersenız krema sıkma torbasının yıdız ucuyla şekil verebilirsiniz. 170 derecede 20 dk pişirin. Fırından çıkınca şekere bulamadıklarınıza pudra şekeri serpin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder