Mayalı pişi hamurunun en önemli özelliği ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olması. Elleri ve tezgahı parmak uçlarımızda yağlamak suretiyle şekillendirilen bir hamur. İsterseniz malzemeyi içine koyarak pişirebilir, isterseniz de sade kızartıp peynir, zeytin, domates gibi kahvaltılıkları yanında tüketebilirsiniz.Ya da benim gibi patatesli, peynirli, zeytinli, sade aile bireylerinden herkesin zevkine uygun pişileri aynı anda pişirebilirsiniz.
Pişi hamuru için gerekli malzemeler;
2 bardak ılık su
bir tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı instant maya
aldığı kadar un ( bana 4 su bardağı yeterli oldu )
Hamur yaklaşık iki katı büyüklüğe ulaşınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığımız tezgahta parmak uçlarımızla bastırarak şekil verelim
Börek içi gibi olan herhangi bir iç malzemeyi kullanacaksak malzemeyi koyduktan sonra poğaça gibi yarım ay şeklinde kapatın. Birleşme yerlerini kızartma esnasında açılmaması için iyi bastırmak gerekiyor. Ben evde iç malzemem yoksa çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin ya da biberli yeşil zeytin de kullanıyorum.
Ayrıca hamurumuza ince ince kıyılmış dereotu, maydanoz veya taze soğan ekleyip zenginleştirebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder