Önce bardaktaki sütün içine limon suyu ekleyip 10 dakika bekletiyoruz. (Bu aşamada tarifte vanilya aroması var ama ben kakaolu tariflerde kakaonun tadını bastırmaması için vanilya kullanmamayı tercih ediyorum) Bu işlem sütün kesilmesini ( buttermilk) sağlayacak. Geniş bir kaba un, karbonat, kakao ve tuzu eliyoruz. Tereyağı ayrı bir kaba alıp iyice çırpıyoruz. Rengi dönünce şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri orta hızına getirip yumurtayı ekliyoruz..
Mikseri düşük hıza alıp önce kuru malzemenin üçte biri eklenip çırpılacak, sonra kesilmiş sütün yarısı eklenip çırpmaya devam edilecek. Ardından tekrar kuru malzemenin üçte biri, sütün kalan yarısı ve en son kuru malzemeyle bitmesi gerekiyor. Yani kurular üç aşamada sıvılar iki aşamada eklenmiş olacak.
Bu aşamada kek kıvamından biraz daha ağır olan hamuru sıkma torbasına almamız gerekiyor. Eğer sıkma torbası yoksa kaşıkla düzgün bir şekilde dökmeye çalışın. Büyüklüklerini kendiniz ayarlayın. Ben iki- üç santim çapında sıktım çokomel büyüklüğünde oldular. Sıkma işlemi esnasında oluşan ucları parmağınızı ıslatarak düzeltirseniz daha muntazam sandviçleriniz olur.
170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika yeterli oluyor Siz gene de kürdan testini ihmal etmeyin. Fırından aldıktan sonra çok yumuşak olacaklar biraz soğumalarını bekleyin. Izgaraya alırsanız terleme yapmalarını engellersiniz.
İyice soğuduklarında uygun boyda olanları eşleştirip teklerini ayrı bir tepsiye alın. Hazırladığınız marshmallowu çırpma işlemi biter bitmez isterseniz sıkma torbasına alabilirsiniz ama ben tatlı kaşığıyla yaptım daha hızlı oldu. Marshmallow donmadan bu işlemi tamamlamanız gerekiyor.
Yaptığımız ölçü bu keklere fazla geliyor isterseniz yarım ölçü yapabilir, istereniz nişastalanmış kabınızı önceden ayarlayıp artanı hemen aktarabilirsiniz. Uzun süre dayandığı için buzdolabında hazır bekler. Ben iki gün sonra kesip renkli hindistan cevizlerine buladım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder