Malzemeler:
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında )
3 yemek kaşığı dolusu gold granül kahve ( klasik de olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağından bir parmak eksik damla çikolata
vanilya
aldığı kadar un
Tereyağ ve şekeri elimizle ya da mikserle krema haline getirelim. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eleyelim. Krema halindeki tereyağına yumurta sarısını da ekleyip karıştıralım. Unlu karışımı ve kahveyi de ekledikten sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Damla çikolatalataları da atıp hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verelim. Ben unumu biraz az tuttum çünkü, hamuru yayılsın bisküvi gibi kıtırlık oluşsun istedim. 170 derecede kenarları hafif renk değiştirinceye kadar ( çıtır olsun isterseniz biraz daha bekletin ) pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder