23 Nisan 2013 Salı

EVDE VANİLYALI ŞEKER YAPIMI

 
Bizim vanilya dediğimiz ama vanilyayla uzaktan yakından alakası olmayan  vanilinli şekerin sentetik bir ürün olduğunu duyduğumdan beri kullanmıyorum. Uzun süre de kullanmadım. Ama sonra araştırmalarım sonucu evde kendim yapmaya başladım Yapımı da gayet basit. Vanilya çubuklarını da aktarlarda, internette pasta malzemeleri satan yerlerde bulmak artık çok kolay. Vanilya çubukları biraz pahalı, tanesi 2 ila 5 lira arasında değişiyor fakat 3 tanesi uzun süre gidiyor. Şekeri bittikçe üstüne tekrar ekleme yapılabildiğinden böylelikle kendini kısa sürede amorti etmiş oluyor. İsterseniz direk pudra şekerini, isterseniz toz şekeri çekerek kullanabilirsiniz. Evdeki mutfak robotlarıyla çekilen şeker çok ince olmadığı için kahve öğütme makineniz varsa onunla yapmanızı tavsiye ederim.

İşlem çok basit. Eğer pudra şekeriyle yapıyorsanız kapağı sıkı olan bir kavanoza yarım kilogram kadar dökün, içine elinizle bir kaç parçaya böldüğünüz vanilya çubuklarını atın. Eğer çubuklarınız çok sertse şekerle beraber robottan geçirip kullanırken eleyebilirsiniz.

Eğer toz şekerle yapacaksanız şekerin içine bir tatlı kaşığı kadar nişasta ekleyip vanilya çubuklarıyla beraber çekin.Ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın. İstediğiniz tarife bir tatlı kaşığı ekleyerek kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder