22 Nisan 2013 Pazartesi

BENMARİ ERİTME YÖNTEMİ



Benmari(Bain Marie): Yiyeceklerin hazırlanacağı kap yada tencerenin direk olarak ateşe maruz bırakılmadan, sıcak su dolu başka bir kabın içerisine yerleştirilmesi yöntemiyle ıstılması / pişirilmesi / eritilmesi yöntemidir. Yemeklerin ısıtılmasından çikolata, yağ gibi besinlerin eritilmesine kadar pek çok uygulamada kullanılan etkili bir yöntemdir.

Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken, eritme yaptığımız kabın içine altta kaynayan tenceredeki suyun sıçramamasıdır. Ayrıca üstteki kabımız da suyla temas etmeden sadece buharla eritme sağlanmalıdır.

Ben bazen kaynamakta olan çaydanlığım varsa onun üzerine oturtuyorum. Hem daha pratik oluyor hemde enerjiden tasarruf etmiş oluyorum.

Eğer eriteceğimin miktarı az ise mikro dalgada 10-15 saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder