19 Nisan 2013 Cuma

YOĞURTLU RULO POĞAÇA

 

Yumuşak poğaça sevenlere önerebileceğim bir reçete. Oğlumun okulu için yaptım. Pikniğe gideceklermiş benden poğaça istedi. Yumuşak poğaçayı sevdiği için ben de ona yoğurtlu tarifimi denedim.Yoğurdun girdiği  poğaçalar, ekmekler daha yumuşak oluyor. Ben  fırında biraz fazla tuttuğum halde hala yumuşaktı.


Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağının yarısı ılık su yarısı sıvıyağ olacak
bir tatlı kaşığı instant maya
bir yemek kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı şeker

İç malzeme:

tulum loru
arzuya göre ince kıyılmış maydanoz

Geniş bir kabın ortasına 3 su bardağı kadar unu koyup ortasını havuz gibi açalım.Ortasına yoğurdu, su-yağ karışımını, tuz ve şekeri koyuyoruz. Unun üstüne mayamızı serpiyoruz. Ortadki karışımı undan azar azar ekleyerek karıştırıyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur için gerekirse biraz daha un ekliyoruz. hamurumuzun üstünü temiz bir örtü ve strech filmle kapatıp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Parmağımızı batırdığımızda oluşan çukur hemen düzelmiyorsa hamurumuz hazır demektir. Hamuru önce yuvarlak açıp sonra dörde bölüp üçgenler elde edelim. Geniş kenarına harcımızı koyup ince ucuna doğru saralım. Tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı haşhaş serpelim. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.




1 yorum:

  1. Bu pogacalar icin okula bile yeniden baslarim. Eline saglik!

    YanıtlaSil