10 Nisan 2013 Çarşamba

SÜT REÇELLİ ÇİKOLATALI KURABİYE


 Üç katlı enfes bir lezzet. Her katın ayrı bir lezzeti var,beraber ısırdığında ise ağızda çok güzel bir tat bırakıyor. Servisi değişik bir kurabiye çeşidi ilk denememde çikolatayı buzdolabından çıktığı gibi kesmeyi denedim  boylu boyunca çatlama yaptı. Daha sonra biraz bekledim bıçağı da sıcak suda biraz ısıtınca kesmek daha kolay oldu. Çatalla yemesi biraz güç eline alıp çikolatasını çıtırdatarak yemesi daha kolay ve zevkli. Değişik alternatifler arayanlar için şiddetle öneririm. Süt reçeli  bir kaç gün önceden hazırlama şansınız olduğu için de yapımı gayet basit...
 
 
 
Malzemeler:                                                      
Kurabiyesi için:

250 gr un
50 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1\2 su bardağı şeker

kreması  için:
1 su bardağı süt reçeli
50 gr tereyağ

üstü için :
100 gr bitter çikolata

Öncelikle kurabiye için gerekli olan malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış dikdörtgen veye borcam kalıba yayıp 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Kurabiyemiz pişerken süt reçelini bir tavaya alıp tereyağımızı da ekliyoruz. Tereyağ eriyince tavamızı soğuması için bir kenara alıyoruz.

Kurabiyemiz pişince onun da soğumasını bekliyoruz. Soğuyan kurabiyenin üstüne ılık kremamızı döküp düzgün bir şekilde yayıyoruz. Kremanın soğuması içiz buzdolabına kaldırıyoruz

Çikolataları küçük küçük kırıp cam bir kabın içine oturtuyoruz, erimesi için kaynayan su dolu bir kaba suyla temas etmeyecek şekilde oturtuyoruz. Buharla benmari usulü eriyen çikolataları soğuyan kremanın üzerine yayıyoruz. Çikolatamız setleşince yemeğe hazır demektir. Servis esnasında çikolatayı kesebilmek için bıçağı biraz sıcak suda ısıtmak işinizi kolaylaştıracaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder