11 Nisan 2013 Perşembe

KARAMELLİ SADE KURABİYE

 
  Evde fazla malzemem yok ama çayın yanına bir şeyler lazım diyorsanız basit ve az malzemeyle uygulanabilen bir kurabiye tarifi, aslında bir çeşit un kurabiyesi bunda pudra şekeri değil de toz şeker var. Bazıları una nişasta da karıştırabiliyor ya da toz badem fındık vs gibi. Ben pişirdikten sonra sıcakken ortasına küçük boy çay bardağının dibiyle hafif bastırıp çukurlaştırdım. Nedeni şekillendirme aşamasında şekillendirdiğim kurabiyeler fırına girince kabarıp şeklini kaybediyor hem böylesi daha basit geliyor bana. Sadece bardağı bastırırken kurabiye sıcak olduğu için çok bastırıp kurabiyenin formunu bozmamak gerekiyor.

Soğuduktan sonra üstüne karamel koydum. Elinizde marmelat, reçel, bal gibi damak tadınıza uygun başka bir şey varsa onu veya onları deneyebilir ya da sade tüketebilirsiniz.



Malzemeler:

175 gr tereyağ ( dilerseniz sıvı yağla karıştırabilirsiniz )
1\2 su bardağı şeker
aldığı kadar un ( yaklaşık 250 gr kadar )

Tereyağ ve şekeri elinizle yoğurup krema kıvamına getirin. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 170 derecede rengi hafif değişene kadar pişirin. Dilerseniz sıcakken tabanı düz olan küçük çay bardağının dibini bastırarak çukurlaştırın. Soğuyunca karameli vs koyup buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapın.

                       Muffin kalıplarının içine yerleştirip şekillendirebilirsiniz kurabiyelerinizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder