Soğuduktan sonra üstüne karamel koydum. Elinizde marmelat, reçel, bal gibi damak tadınıza uygun başka bir şey varsa onu veya onları deneyebilir ya da sade tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
175 gr tereyağ ( dilerseniz sıvı yağla karıştırabilirsiniz )
1\2 su bardağı şeker
aldığı kadar un ( yaklaşık 250 gr kadar )
Tereyağ ve şekeri elinizle yoğurup krema kıvamına getirin. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 170 derecede rengi hafif değişene kadar pişirin. Dilerseniz sıcakken tabanı düz olan küçük çay bardağının dibini bastırarak çukurlaştırın. Soğuyunca karameli vs koyup buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapın.
Muffin kalıplarının içine yerleştirip şekillendirebilirsiniz kurabiyelerinizi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder