Daha önceki makaron yazımda makaron yapmanın püf noktalarından bahsetmiştim. Renkli makaronları yaparken badem ununu 100 gr'a çıkarıyorum. İstediğim rengi yumurta beyazını çırpmayı bitirdikten sonra ekliyorum. Ganajı hazırladıktan sonra içine hangi renk makaron yaptıysam o renk gıda boyası kullanıyorum. Yapımını aşağıda anlattım.
İlk tereddüdüm tepsiyi vurup havasını aldığımda yayılıp bozulabileceği yönündeydi. Hafif bir yayılmanın dışında deformasyon olmadı kalplerimde.
İkinci tereddüdüm de pişerken şekillerinin bozulabileceğiydi. Bunu da başarıyla tamamlayınca anladım ki kalp makaron yapmak hiç de zor değilmiş.
Beyaz çikolatalı ganaj yapımı:
100 gr süt kreması
200 gr beyaz küvertür çikolata
Soğuması için buzdolabına kaldırın. Kullanmak istediğiniz zaman çıkartıp biraz yumuşaması için oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. İsterseniz kaşıkla sürün, isterseniz sıkma torbasına koyup makaronlarınıza sıkın ve eşlerini kapatın.
rengarenk şahane görünüyorlar...
YanıtlaSil