29 Ağustos 2013 Perşembe

CORNFLAKES MANTOLU ÇITIR TAVUK


Hmmmm... Nefiss... İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır... Fast food olarak satılan, marka vermeden de anlayabileceğinizi düşündüğüm tarzda bir tavuk. Sıcak olarak olduğu kadar soğukken de tadı nefis olabiliyor. Sadece üzerindeki corn flakesler yumuşamasın diye üstünü örtmemek gerekiyor.

Aslında bildiğimiz şinitzel, ama en üst kaplamasında galeta unu yerine mısır gevreği - corn flakes ( sabahları süt koyup yenilen kahvaltılık ) kullanılıyor. Ben evdekilerin isteği doğrultusunda tavuk göğsüyle yapıyorum ama siz dilerseniz kanat ya da küçük butlardan kullanabilirsiniz. Eğer mısır gevrekleriniz artarsa evde tavuk kroket ve çikolata soslu, corn flakes mantolu kurabiye tariflerimde kullanabilirsiniz.


Malzemeler:

İki adet tavuk göğsü
2 yumurta
un
corn flakes ya da galeta unu
bir çay bardağı süt
Tuz,karabiber
İki diş rendelenmiş sarımsak

Tavuk göğüslerini birer parmak kalınlıkta doğrayın. Derin bir kabın içine alıp üzerine sarımsak, tuz, karabiber ve sütü dökün. Sütü çekip yumuşaması için buzdolabında en az bir saat bekletin

Kızartmaya başlamadan önce buzdolabından çıkartın. Yumurtaları bir kaba kırın, biraz tuz ekleyerek çırpın. Ayrı bir kaba elenmiş unu koyun ona da biraz tuz ve karabiber ekleyin. Tuz oranlarına dikkat edin çünkü tavuğumuza da tuz koymuştuk. Ayrı bir tabağa da mısır gevreklerinizi koyun. Azar azar bittikçe eklerseniz malzemeleriniz boşa gitmez.

Tavaya koyduğumuz yağ kızınca önce una sonra yumurtaya en son da mısır gevreklerine batırdığınız tavuklarınızı altın rengi bir renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran tavukları kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkartın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder