15 Ağustos 2013 Perşembe

EKMEK PASTASI-SALATASI

 
Beş çayları için nefis ve her zaman dediğim gibi 'basit' bir salata. Malzemeler sizin hayal gücünüze ve damak tadınızla doğru orantılı. Haşlanmış, didikleniş tavuktan közlenmiş patlıcana kadar herşeyi kullanabilirsiniz.

Yapım aşamasında biraz yoğurtlar dağılır gibi oluyor ama bir gece beklediğinde ekmekler yoğurdun suyunu çekince toparlanıyor. Ayrı bir kaba alıp süslemeyi ertesi güne yaparsanız görünüşte de bir problem yaşamazsınız.

 
Malzemeler:

16 adet beyaz tost ekmeği
1 adet katı haşlanmış yumurta
ince ince doğranmış bir kase taze soğanın yeşil sapları, maydanoz veya dereotu
bir adet orta boy rendelenmiş, az yağlı tavada tuzlanıp, biraz sotelenmiş havuç
bir kase garnitür ve mısır
bir kase küp küp doğranmış salatalık turşusu
bir kase haşlandıktan sonra küp küp doğranmış sosis
250 gr hafif sulandırılmış ve tuzlanmış süzme yoğurt ( yoksa normal yoğurt da olabilir )
3 diş rendelenmiş sarımsak
bir kase mayonez

Yapılışı:

Öncelikle sarımsakları eklediğiniz tuzlu yoğurtla, mayonezi karıştırın.

Geniş ve düz bir tepsiye tost ekmeklerinin ( ekmeklerin kenarlarını keserseniz daha düzgün bir pastanız olur ) dört tanesini yan yana dizin. Tüm yüzeyi kaplayacak şekilde kalın bir katman halinde yoğurtlu karışımdan sürün. Garnitürünü de ekledikten sonra, diğer dört tost ekmeğini de üstüne sıralıyın. Yoğurtlu karışımı sürdükten sonra mısır ve salatalık turşusu, üçüncü kata da tekrar yoğurt sürdükten sonra sosisleri sıralayın. En üst katı ve pastanın her yanın yoğurtlu karışımla kapladıktan sonra üzerine strech folyoyla kaplayıp buzdolabına bir gece dinlenmesi için kaldırın.

Ertesi gün folyoyu çıkardıktan sonra tekrar bir düzelttikten sonra pastanızın üstünü keyfinize göre kalan malzemelerle süsleyin. Bıçak ve spatula yardımıyla servis tabağına alıp tekrar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Servis tabağının dümdüz olmasına dikkat edin benim tabağımın altı hafif çukur olduğu için fotoğraflarda da belli olduğu gibi pastamın ortası biraz çöktü.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder