Tepsiye dizdikten sonra, çırpılmış yumurta sarısını sürüp 200 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirdim. Sosisleri bütün olarak az yağlı tavada pişirdikten sonra dilimlere ayırıp kenara ayırdım. Beyaz peynir ve kaşar peynirlerini küp küp doğradım, onları da ayırdım.
Fırından çıkan milföylerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra önce sosis, sonra peynir olmak üzere üst üste koyup kürdan batırdım. Peynir istemeyen olabilir diye bir sırayı da sade sosisli yaptım.
Malzeme listesi vermiyorum çünkü, bir adet milföyden dokuz adet kanepe çıktığını hesaplayarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Dediğim gibi daha büyük kanepeler isterseniz dokuza değil de dörde bölebilirsiniz. Elinizin altında biberli zeytininiz varsa en üste koyduğunuzda şık bir sunum olacaktır.
Kahvaltılık olarak da kullanabilirsiniz. Milföy hamuru beklediğinde çıtırlığını kaybettiği için tavsiyem aynı gün servisten hemen önce hazırlamanızdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder