17 Eylül 2013 Salı

TAVUKLU PATATES KROKET


Bu tavukların başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi galiba... İki kere pişmek... Neye niyet neye kısmet diye buna diyor olabilirler...Daha önce haşlayıp beşamelli tavuk yapmaya karar verdiğim, ama dışarı çıkmak zorunda kaldığımız için, poşetleyip derin dondurucuya attığım haşlanmış tavuk göğsünden bir tanesini çorba yapmak üzere çıkarmıştım. Sonra, aile meclisinin istekleri doğrultusunda kroket yapmak için patates haşlarken buldum kendimi ve bir anda bu lezzetli aperatifler çıktı ortaya... 

Patatesler haşlanmış olduğu için içine çok fazla yağ çekmiyor, soğuk olarak da gayet lezzetli.

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü ( haşlanmış didiklenmiş )
1 adet orta boy patates ( haşlanmış rendelenmiş veya ezilmiş )
tuz, karabiber biraz muskat rendesi

Panesi için:

un
galeta unu ( ben evdeki ufaklıklar için galeta ununa biraz corn flakes kattım ) 
bir adet yumurta



Tavuk göğsü, patates ve baharatları karıştırma kabına alıp birbirini tutan bir hamur olana kadar beraber yoğuralım. Elinizle mercimek köftesi yapar gibi yumrular yapın. 



Bir tabağa yumurtayı alıpbiraz tuzla çırpın. Ayrı bir tabağa iki yemek kaşığı kadar un, diğer bir tabağada aynı miktarda galeta unu koyun. Bittikçe azar azar eklerseniz unlarınız boşa gitmeyecektir.

Kroketleri önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın. İçindeki malzemeler pişmiş olduğu için kızgın yağda altın sarısı renk alması yeterli.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder