Makarnanın, pilavın yanında yiyebileceğiniz gibi, et, tavuk gibi yemeklerinizin yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Kızartma olmadığı için yaz kış keyifle tüketilebileceğiniz bir aperatif. İçine koyabileceğiniz baharat ve otlar size kalmış...
Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
Mantosu için:
1/2 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çok ince rendelenmiş ya da rondoda parçalanmış kaşar peyniri
arzuya göre ince kıyılmış dereotu
tuz,kırmızı toz biber,karabiber
Sosu için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
Mantosu için gerekli olan tüm malzemeleri, derin bir kabın içine beraber harmanlayın.
Sosu için, süt ve sıvı yağı içine biraz tuz koyup beraber çırpın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder