5 Ekim 2013 Cumartesi

KABAK CİPSİ

Son derece hafif ve faydalı bir tarifim var bugün. Lezzeti nasıl derseniz o da süper derim. Hatta siz daha hafif bir yemek olsun, diyetteyim diyorsanız sütün içindeki yağ miktarını tamamen kaldırabilirsiniz. Kaşar da fazla gelirse onu dahi azaltabilirsiniz.



Makarnanın, pilavın yanında yiyebileceğiniz gibi, et, tavuk gibi yemeklerinizin yanında garnitür olarak  da kullanabilirsiniz. Kızartma olmadığı için yaz kış keyifle tüketilebileceğiniz bir aperatif. İçine koyabileceğiniz baharat ve otlar size kalmış...

Malzemeler:

2 adet orta boy kabak

Mantosu için:

1/2 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çok ince rendelenmiş ya da rondoda parçalanmış kaşar peyniri
arzuya göre ince kıyılmış dereotu
tuz,kırmızı toz biber,karabiber

Sosu için:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz

Mantosu için gerekli olan tüm malzemeleri, derin bir kabın içine beraber harmanlayın.


Sosu için, süt ve sıvı yağı içine biraz tuz koyup beraber çırpın.


Kabakları yıkadıktan sonra yarım santim kalınlığında halka halka doğrayın. Önce sütlü karışıma arkasından galeta unlu karışıma batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 200 dereceli fırında üzerleri kızarınca arkalarını çevirin. Altları da aynı şekilde kızarınca sıcakken servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder