4 Ekim 2013 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI BİSKÜVİ KURABİYE




Mis gibi tereyağ kokan bisküvi tadında çıtır çıtır bir kurabiye. Oğlum yumuşak ağızda dağılan kurabiyelere nazaran bu kurabiyeleri daha çok tercih eder oldu. Zaten her zaman ekmeğin en kızarmışı, poğaça böreğin en yanık yerleri, patates kızartmasının en kahverengisi vb. hep evde ona ayrılır. Siz dilerseniz sarı bir bir renk alınca fırından alabilirsiniz, ben daha çıtır olabilmesi için, kahverengiye dönmesini bekliyorum:))



Malzemeler:                                                                                                                                              
125 gr tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı damla çikolata

Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şekeri mikserle çırparak krema kıvamına getirin. Rengi beyazlayan tereyağına yumurta ve vanilyayı ekleyin. Oda ısısına ve yumurtanın boyuna göre alacağı unun miktarında değişiklik olabileceği için birlikte elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu da yavaş yavaş ekleyip çok yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edin.


Yayılan bir kurabiye olduğu için yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir kaşık yardımıyla ( ben dondurma kaşığı kullandım ) ikişer parmak boşluk bırakarak dizin. 170 derecede üzeri renk değiştirmeye başlayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder