7 Kasım 2013 Perşembe

SÜT REÇELLİ ( SWETENED CONDENSED MİLK ) ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

Daha önce verdiğim süt reçeli tarifini denediyseniz aşağıdaki cheesecake'i mutlaka deneyin derim. Ben bu defa kardeşimin getirdiği swetened condensed milki değerlendirmek için yaptım bu tarifi. Bu tarifi verirken önce biraz tereddüt ettim aslında Kardeşimin Londra'dan getirdiği hazır konserve kutudaki süt reçelinin daha akıcı bir kıvamı vardı.Ama eğer sizin evde yaptğınız reçel koyu akmayan bir kıvamda olduysa labneyi 200 gr'a jelatini de yarım çay kaşığına düşürürseniz tarifi  tutturursunuz diye düşünüyorum. Elinde hazır kutu kullanacaklar ölçüyü birebir uygulayabilirler.

Ablamın yeni mutfağını görmeye giderken yaptım bu tatlıyı. Sizin de farkedeceğiniz gibi çekimleri de O'nun mutfağında yaptım...


Malzemeler:

Tabanı İçin:

1.5 Paket kakaolu petite beurre ( kare ) bisküvi
100 gr yumuşak tereyağ

Peynirli Ara Kreması İçin:

300 gr labne
1 tatlı kaşığı jelatin
1\2 çay bardağı süt
2 yumurta
1 bardak süt reçeli ( ya da 200 ml'lik kutuda swetened condensed milk )

Çikolata Sosu İçin:

100 gr bitter çikolata
2 kaşık bal
50 gr tereyağ



İlk olarak tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getiriyoruz. Tereyağını da ekledikten sonra isterseniz mutfak robotunda isterseniz elle yoğurarak bir hamur elde edin. Bisküvileri sıktığınız zaman birbirini tutuyorsa hamur hazır demektir. Kelepçeli kalıba döktüğünüz bisküvili harcı düzgün bir şekilde eşit olarak yaydıktan sonra avucunuzun içiyle veya bir kasenin tabanıyla iyice bastırın. Soğumasını için buzdolabında beklerken ara kremasını yapmaya başlayın.


Sütü bir kaseye alın, üzerine jelatini serpin. Şişmesi için 5- 10 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.


Geniş bir kaba yumurtaları kırın. Mikserle çırpın ve arkasından jelatinli sütü ekleyin. Labneyi de ekledikten sonra iki dakika çırpın. Süt reçelini en son ekleyip karışana kadar tekrar çırpın. Oldukça sıvı görüne karışımı buzdolabından çıkardığınız kelepçeli kalıba dökün. Yaklaşık 45 dakika, kalıbı salladığınızda kremanın ortası da artık sallanmıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuması için dışarda bırakın. Daha sonra buzdolabına alıp en az bir saat soğutun.


Çikolatalı sosu için çikolata, bal ve tereyağını benmari usulü eritin. Biraz soğuduğunda buzdolabından çıkardığınız kalıpın üzerine dökün ve tekrar soğuması için buzdolabında bir gece dinlendirin.

Servis yapmadan önce cheesecake'i yarım saat kadar dışarda tutarsanız ve de keskin bir bıçak kullanırsanız üstündeki çikolataya zarar vermeden servis edebilirsiniz.
 .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder