Ablamın yeni mutfağını görmeye giderken yaptım bu tatlıyı. Sizin de farkedeceğiniz gibi çekimleri de O'nun mutfağında yaptım...
Malzemeler:
Tabanı İçin:
1.5 Paket kakaolu petite beurre ( kare ) bisküvi
100 gr yumuşak tereyağ
Peynirli Ara Kreması İçin:
300 gr labne
1 tatlı kaşığı jelatin
1\2 çay bardağı süt
2 yumurta
1 bardak süt reçeli ( ya da 200 ml'lik kutuda swetened condensed milk )
Çikolata Sosu İçin:
100 gr bitter çikolata
2 kaşık bal
50 gr tereyağ
İlk olarak tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getiriyoruz. Tereyağını da ekledikten sonra isterseniz mutfak robotunda isterseniz elle yoğurarak bir hamur elde edin. Bisküvileri sıktığınız zaman birbirini tutuyorsa hamur hazır demektir. Kelepçeli kalıba döktüğünüz bisküvili harcı düzgün bir şekilde eşit olarak yaydıktan sonra avucunuzun içiyle veya bir kasenin tabanıyla iyice bastırın. Soğumasını için buzdolabında beklerken ara kremasını yapmaya başlayın.
Çikolatalı sosu için çikolata, bal ve tereyağını benmari usulü eritin. Biraz soğuduğunda buzdolabından çıkardığınız kalıpın üzerine dökün ve tekrar soğuması için buzdolabında bir gece dinlendirin.
Servis yapmadan önce cheesecake'i yarım saat kadar dışarda tutarsanız ve de keskin bir bıçak kullanırsanız üstündeki çikolataya zarar vermeden servis edebilirsiniz.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder