6 Kasım 2013 Çarşamba

CEVİZLİ - KURU ÜZÜMLÜ BİSCOTTİ

Hepimizin bildiği Selanik Gevreği ya da kuru kek adıyla anılan meşhur İtalyan kurabiyesi Biscotti ...Hepsinin ortak noktası dayanma sürelerinin uzunluğu. Dayanma süresinin uzunluğu da iki kere fırınlanıp ikincisinde kurabiyelerin düşük hızda kurutulmasından kaynaklanıyor. İçine aldığı malzeme her türlü kuru yemiş olabiliyor. Bunların yanı sıra damla çikolatayla ya da sade olarak da farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz. Bu kurabiyeleri yaptıktan sonra iki ay ağzı kapalı bir kapta muhafaza edebilirsiniz.


Malzemeler: 

Hamuru İçin:

80 gr yumuşak tereyağ
200 gr toz şeker
3 yumurta
400 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çimdik tuz
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı yağsız teflon tavada rengi dönene kadar kavrulmuş ceviz

Üzeri için:

1 yumurta beyazı
toz şeker


Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu beraber bir kaba eleyin.

Karıştırma kabına şeker ve tereyağını koyduktan sonra mikserin orta hızıyla iki dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Elediğiniz unlu karışımı da ekleyip un karışana kadar tekrar karıştırın. Un karıştıktan sonra mikseri kapatın. Kuru üzüm ve cevizi de ekledikten spatulayla veya tahta kaşıkla karıştırın. Tezgaha un serptikten sonra biraz cıvık olan hamuru kabından sıyırarak tezgaha bırakın. Unlu tezgahta yoğurmadan sadece rulo şekli verin.


Kurabiyelerinizi çok büyük istemiyorsanız ruloyu mandalina genişliğinde tutmanız yeterli olacaktır. Uzun olan ruloyu dikkatlice ikiye kesin ve yavaşça tepsiye alın.


 Parmaklarınızla üstlerini bastırarak biraz yassılaştırın. Ruloların her yerine fırçayla yumurta beyazını sürüp toz şekeri serpin.( ben çok şekerli istemediğim için bu aşamayı atladım ) 165 derecede kızarıp kabarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.


Fırından çıkarttıktan sonra ilk sıcaklığı çıkıp elle tutulabilecek duruma gelince keskin bir bıçakla dikkatli bir şekilde birer parmak kalınlığında kesin.



 Kestiğiniz dilimleri fırın ızgarasının üstüne daha fazla kabarma durumu olmayacağı için bitişik bir şekilde dizebilirsiniz. 110 derecede 40-45 dakika iyice kuruyana kadar pişirin. Fırını açıp kurabiyeleri elinizle kontrol ettiğinizde elinizle kuruluğu hissediyorsanız olmuş demektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder