22 Kasım 2013 Cuma

TAHİNLİ KURABİYE

Tadı nefis, favori listemizin başında yer alan bir kurabiye tarifi var bugün. Eminim bir çok kişinin bildiği ya da bir yerlerde mutlaka tatmış olduğu bir kurabiye tahinli kurabiye. Yapımı çok basit ve kısa sürede hazırlanan bir tarif. Un kurabiyesinden hoşlanıyorsanız bu tadı da daha önce denemediyseniz bir gün muhakkak deneyin derim.


Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un

Üzeri için:

yumurta beyazı
ceviz

Bütün malzemeleri karıştırın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birer parmak boşluk bırakarak dizin. 170 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Kurabiyelerin atlarına bakarak rengi kahverengileşmeye başladığı zaman da pişmiş olduklarını anlayabilirsiniz. 

Eğer üzerine ceviz koymak istiyorsanız, tepsiye koyduktan sonra yumurta beyazı sürüp cevizleri üstüne koyabilirsiniz. Cevizi içine koymak isterseniz de 1 su bardağı çekilmiş toz cevizi hamuru hazırlarken içine katabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder