24 Kasım 2013 Pazar

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER KIZARTMASI

Ana yemeklerinizin yanında destekleyici bir aperatif olarak kullanabileceğiniz çok leziz ve basit bir salata çeşidi var bugün sırada. Evde kendi közlediğiniz biberleri kullanabileceğiniz gibi hazır konserve kavanozlarda satılanlardan da faydalanabilirsiniz. Derin dondurucu da közlenmiş biber stoğum bittiği için bu defa ben de biberleri hazır kullandım. Önce kavanoz biberleri sirkeli sos içinde beklediği için kızartmada ya da sonrasında tadında bozulma olur mu diye tereddüt ettiysem de, sonuç başarılı oldu. Kendi yaptığım biberlere göre daha ekşimsi bir tadı vardı ama kesinlikle kötü değildi. Yani anlayacağınız zor da kaldığınız da kullanılabilecek bir alternatif olarak konserve biber kullanılabilirmiş 

Benim bu defa yaptığım gibi bir biberi üçe bölerek ya da bütün halde kızartabilirsiniz.


Malzemeler:

Dilediğiniz miktarda közlenmiş kırmızı biber
bulamak için un
kızartmak için sıvıyağ


Bir tabağa aldığınız iki üç kaşık una biraz da tuz ekleyin. Ununuz az gelirse daha sonra ekleme yapabileceğiniz için ilk etapta fazla un koymayın. Doğradığınız ya da bütün haldeki kırmızı biberleri una buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder