18 Aralık 2013 Çarşamba

FALAFEL ( NOHUT KÖFTESİ )

Yapımı çok basit, Türk damak tadına çok uygun bir lezzet falafel.  Londra'da ve bir çok dünya merkezinde çok popüler bir Fas yemeği. Fast food tarzında, pidelerin arasına konulup satılıyor. Ama nedense Türkiye'de pek rağbet görmüyor. Hem ekonomik hem de yapımı da çok kolay aslında ama, sanırım sorun nohutu pek sevmememizden kaynaklanıyor. İçinde et, kıyma benzeri bir şey ihtiva etmemesi de bizim gibi et düşkünü bir millete cazip gelmiyor olabilir. 

Ben yanında pidesini de yaptım ama çok kuru olduğu için tarifini vermek istemedim. Yeni bir falafel tarifi var yakın zamanda aklımda, onu denediğim zaman pidesini de tekrar denemeyi düşünüyorum. Hata benden mi yoksa tariften mi o zaman karar verip buradan size bildiririm. O yüzden ister lavaşla ister bazlamayla ya da sade olarak tüketebilirsiniz.



 Malzemeler:

1 su bardağı nohut ( bir gece suda bekletilip, haşlanmış )
1 küçük boy soğan
1\2 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
kişniş,pul biber,kimyon,tuz
kızartmak için sıvı yağ


Soğan ve maydanozu mutfak robotuna koyup çekin. Nohutları da ekleyip çok püre yapmadan robotu biraz daha çalıştırın ve unu ve kabartma tozunu da ekleyin. Eğer hale elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Bu şekilde üzerini kapatıp zamanınız varsa bir gece yoksa bir iki saat buzdolabında dinlendirin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın yağda renkleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. Lavaş arasında domates, biber ile servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder