25 Ocak 2014 Cumartesi

TAVADA PİRZOLA

Günümüz alım şartlarında, pirzola yemenin neredeyse imkansız hale geldiği bir dönem de pirzola tarifi vermek biraz abesle iştigal olacak belki ama, bir şekilde ulaşıp yapmak isteyenlere yazıp, arşivime koymak istedim.


Malzemeler:

yeterli miktarda pirzola
1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
1 soğanın suyu
kimyon,karabiber, kekik vb.
tuz, sarımsak tozu


Soğanın rendeledikten sonra iyice sıkarak suyunu çıkarın. Ben tülbende sarıp sıkıyorum. Tülbent tarzı bir şeyiniz yoksa elinizle de sıkabilirsiniz. Salça, baharatlar ve soğan suyunu karıştırıp tek tek her pirzolanın üzerine sürüp üzerine kapatarak buzdolabına kaldırın.

Pirzolaların mümkünse bir gece en az 3-4 saat baharat ve salça karışımının içinde beklemesi, etinin iyice yumuşayıp lezzetlenmesini sağlayacaktır.

Pişireceğiniz zaman tavayı iyice ısıtın. Isınan tavaya az sıvı yağ ekledikten sonra pirzolaları kızgın tavaya 4'er tane olarak koyun. Eğer tavanız küçükse daha az koyun. Çünkü çok fazla koyarsanız tavanız soğuyup etleriniz sulanır. Pirzolalar tavaya biraz yapışabilir, bu etin mühürlenmesini sağlar. Yarım dakika kadar sonra arkasını da çevirip mühürleyin. Tavanızın altını kısıp üzerine kapak kapatın. Beş dakika da bu şekilde içinin pişmesini sağlayın. Servis edeceğiniz tabağa alıp uçlarını alüminyum folyoyla sarın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder