Derin dondurucuda kalan son kurabiyelerimi değerlendirmek için yaptığım bir tarif bu. Aslında daha çok yaza uygun bir tatlı oluyor kendileri, dondurularak yendiği için biraz dondurma tadında. Ben silikon kek kalıbımla porsiyonlar halinde yaptım. Dondurucudan çıktıktan sonra silikon kalıptan çıkarmak kolay oluyor. Siz de silikon kalıbınız varsa ondan kullanın yoksa baton bir kek kalıbı ya da gene silikon muffin kalıblarından kullanabilirsiniz. Taban olarak bisküvili taban istemezseniz ince bir kat kek de kullanabilirsiniz.
Tabanı İçin:
1 paket yulaflı bisküvi ( ben bayat kurabiyelerimi kullandım.)
50 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
Kreması İçin:
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
1 su bardağından bir parmak eksik su
1 çorba kaşığı jelatin
Sos İçin:
1 bardak böğürtlen sosu ( 1\2 ölçü yaptım. Çekirdeklerini elek yardımıyla eledim )
Karışımı çok beklemeden kalıbınıza boşaltın. Derin dondurucuda bir gece beklettikten sonra kalıptan hemen çıkartın ve sonra dilediğiniz zaman üzerine çekirdeklerini eleyerek çıkardığınız böğürtlen sosunuzu dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder