Sıcakken çok lezzetli fakat beklediğinde ya da ertesi güne ilk yapıldığı lezzetinden eser kalmıyor, o yüzden yiyeceğiniz kadarını kızartıp ertesi güne kadar hamuru buzdolabında muhafaza ederek gene yemekten önce kızartarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Bu ölçüyle, saymadığım için tam net bir sayı veremiyorum ama, sanırım 10-15 adet mücveriniz oluyor. Çok gelir derseniz ya da denemelik yapmak isterseniz yarım ölçüyle başlayabilirsiniz. Ben yazdan ayıklayıp derin dondurucuya attığım mısırları kullandım siz isterseniz konserve kullanabilirsiniz.
1 su bardağı mısır
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
1 su bardağı un
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
tuz, pulbiber, karabiber vb.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder