22 Mart 2014 Cumartesi

MISIR MÜCVERİ

Gene, et ve tavuk yemeklerinizin yanına eşlik edecek bir tarif var sırada. Ben etlere eşlik etmesi için pirinç pilavı, bulgur pilavı, makarna üçlüsünden çok sıkıldığım, ayrıca besin değeri daha yüksek eşlikçiler aradığım için böyle değişik şeyler denerim hep, sizin de aranızda böyle düşünenler olabilir düşüncesiyle paylaşmaya da devam ederim gibi gözüküyor...

Sıcakken çok lezzetli fakat beklediğinde ya da ertesi güne ilk yapıldığı lezzetinden eser kalmıyor, o yüzden yiyeceğiniz kadarını kızartıp ertesi güne kadar hamuru buzdolabında muhafaza ederek gene yemekten önce kızartarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Bu ölçüyle, saymadığım için tam net bir sayı veremiyorum ama, sanırım 10-15 adet mücveriniz oluyor. Çok gelir derseniz ya da denemelik yapmak isterseniz yarım ölçüyle başlayabilirsiniz. Ben yazdan ayıklayıp derin dondurucuya attığım mısırları kullandım siz isterseniz konserve kullanabilirsiniz.


 Malzemeler:

1 su bardağı mısır
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
1 su bardağı un
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
tuz, pulbiber, karabiber vb.


Bütün malzemeleri karıştırma kabına alın ve kaşıkla iyice karıştırın. Dilerseniz bu aşamada içine küçük küçük doğranmış sosis de ekleyebilirsiniz. Cıvık bir hamur olacak. Bol yağda orta kızgın ateşte kızarıncaya kadar pişirin. İçine bir kaşık mayonez koyduğunuz sarımsaklı yoğurtla sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder