20 Mart 2014 Perşembe

KARNIBAHAR GÖZLEMESİ

Çok az malzemeyle yapılan bu kadar lezzetli ve sağlıklı bir gözleme yememişsinizdir desem abartmış olur muyum acaba? diye yazmakta tereddüt ettim bir an. Lezzetli belki ama hem sağlıklı, hem lezzetli olan bu gözlemeler için çok da iddialı değil bence. Karnıbahar sevmiyorsanız tavsiye etmem tabii, çünkü içinde karnıbahar tadı ve kokusu var. Yaptığınız tavuk sotelerin, et yemeklerinin, köftelerin yanında pide gibi ya da dürüm şeklinde kullanabilirsiniz.



Malzemeler:

Bir küçük kase iyice haşlanmış ve çatalla ezilmiş karnıbahar püresi
ince ince kıyılmış maydanoz,dereotu,taze soğan vb.
aldığı kadar tam buğday unu.( beyaz un, kepekli vb. kullanabilirsiniz. )
tuz, köri, karabiber,kimyon


Un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alın. Unu kaşık kaşık ekleyerek ele hafif yapışan bir hamur elde edin. Üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 8-9 adet bezeniz olacak.


Unlanmış tezgahta bu bezeleri teker teker yırtmadan en ince şekilde açın. Hafif yağlanmış kızgın teflon tavada hepsini arkalı önlü pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder