7 Nisan 2014 Pazartesi

MİLFÖY TATLISI



Aslında reçetesi olmayan, artan pastacı kremamı değerlendirmek istdiğim zamanlarda yaptığım, size de arta kalan puding ya da kremalarınızı değerlendirmek için bir fikir olur belki diye paylaşmak istediğim bir tarif. Bilmiyorum sizde de öyle mi ama, bazen bir tenceresi bir çırpıda biterken, bazen de bir kase puding buzdolabında sürünür durur. O zaman eğer fırın da çalışacaksa milföylerin arasına birer yemek kaşığı artan krema, varsa muz, çilek doğrarım ve üzerine yumurta sürmeden hafif sarı bir renk alana kadar pişiririm. Çıkınca ılıkken üzerine bol pudra şekeri eledin mi çok lezzetli ve çok basit bir tatlı hazır hale gelmiş oluyor.


Kremanızın miktarına göre milföyleri önceden çıkartıp biraz yumuşamalarını bekletmeniz gerekiyor. Kare milföylerin bir köşesine kremayı konup, üçgen bir şekil olacak şekilde kapatılıyor. Burada kapatma işlemini çok dikkatli yapmanız gerekiyor yoksa kremalar buldukları en ince delikten sızmayı başarıyorlar. Bu tarif aslında daha önce baklava yufkasından yaptığım muhallebili baklava tarifinin basit versiyonu. Eğer krema tarifiniz yoksa buradaki tarifi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder