10 Nisan 2014 Perşembe

YANARDAĞ PASTASI



Yaş pasta yapmakta zorlananlar, sonuç garantili pasta yapmak isteyenler ya da  beş çayları için masada şık bir görüntü isteyenler için gözümü kırpmadan önerebileceğim bir pasta. Tek handikabı, servis aşaması. Kalabalık bir misafir ağarlayacaksanız üstteki üçgenleri ikiye bölmeniz gerekeceği için ince dilim kesmede biraz zorlayabiliyor. Ama her üçgeni bir dilim kullanacaksanız o zaman hiçbir sorununuz yok demektir, afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu pastanız bir güzel yanında içindeki kremaya bisküvi yerine evde artan keklerinizi kullanabilirsiniz. Ben şimdiye kadar hep artan, kabarmayan, kalıbtan çıkarken dağılan, kuruyan keklerimi kullanmak için yaptım bu pastayı, size de tavsiye ederim... Elimde artan malzemeye göre artan kekerimi çikolatalı top ya da truff yaparak değerlendirdiğim gibi, bu  tarif de favorilerim arasında yer alıyor.


Malzemeler:

Pandispanyası için:

1 adet hazır pastaban ya da iki kata kesilmiş pandispanya

Kreması İçin:

1 bardak krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket petibör bisküvi ya da kek kırıntıları
meyve ( muz, çilek vb. )
böğürtlen ya da ahududu sosu ( dr Oetker'in hazır tek kullanımlık paketlerinden )
pandispanyaları ıslatmak için şekerli suyla hazırlanmış şurup ya da süt
1 çay bardağı damla çikolata



Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın, içine ufalanmış keklerinizi atın, içindeki kekler yumuşasın diye 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. İçine istediğiniz meyveleri küp küp doğrayın dilerseniz 1 çay bardağı damla çikolata da ekleyebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra şurup ya da sütle ıslattığınız tabanın ortasına yanlardan birer parmak boşluk kalıp tümsek olacak şekilde dökün. Üst katı da ıslattıktan sonra önce dörde sonra sekize eşit bir şekilde bölün.


Benim pastam 7 tane aldı. ( Eğer kremasını iki ölçü yaparsanız daha hacimli olduğu için 8 parçayı da alıyor. )


Parçaları kremanın üzerine yan yana dizin. Hazır paketteki sosu dikkatlice, ortadan aralıklara eşit dağılacak şekilde dökün.


Kırmızı sosun albenisine dayanamayan Zeynep, bu aşamada devreye girdiği için bizim pastanın sosları parçalara biraz bulaştı:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder