14 Nisan 2014 Pazartesi

KAR BEYAZ



Kursta hazırladığımız ama yayınlamaya fırsat bulamadığım tariflerden biri Kar beyaz... Kendim evde denemeden yayınlamak istemediğim için biraz gecikti. Cupcakeleri henüz denemedim, ama onu deneyeceğim zaman da yakındır... Kar beyaz yapımı biraz el oyalayan ama sonuç olarak çok lezzetli ve hafif minik rulo pastalar. İsterseniz birer tane porsiyonlar halinde, dilerseniz dilimler halinde şık sunumlar yapabilirsiniz.



Malzemeler:

6 yumurta
6 yemek kaşığı dolusu şeker
6 yemek kaşığı dolusu un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

1 lt süt
14 yemek kaşığı şeker
6 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
50 gr tereyağ

Üzeri İçin:

2 paket krem şanti
2 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt


Öncelikle kremanızı hazırlayın. Tereyağ hariç bütün malzemeleri karıştırın. Orta ateşli ocakta devamlı karıştırarak kaynatın ve altını kapatın. Tereyağı da katın ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğuması için bir kenara ayırın ama ara ara karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını engelleyin. Sürülebilir yani biraz yoğun bir kremanız olacak.

Yumurtalarla şekeri mikserle kabarıp beyazlayana kadar yaklaşık beş dakika çırpın. Un , kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kaba eleyin. Elediğiniz unlu karışımı çırptığınız yumurtalara dökün ve spatulayla yuvarlak hareketlerle karıştırın. Unlar eşit dağılınca karıştırmayı bırakın ve yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine dökün. Kenarların çok ince kalmamasına dikkat ederek eşit bir şekilde kaşığın tersiyle yayın. Tepsiyi tezgaha bir kaç kere sertçe vurup havasını çıkartın


 160 derecede üzeri hafif renk alana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Sıcaklık fırından fırına değişiklik göstereceği için fırının başından ayrılmamanızı tavsiye ederim. İnce bir hamur olduğu için çabuk yanabilir.


Pişen kekinizin soğumasını bekleyin ve yağlı kağıdı sıyırın. Keki önce üçe sonra ortadan ikiye bölerek 6 küçük dikdörtgen elde edin. Daha sonra her dikdörtgeni kalınlığından ikiye bölün yani toplam 12 adet ince dikdörtgeniniz olacak. Bu kesme işlemini biraz itinalı yapmanız gerekiyor. O yüzden keskin, ince uçlu bir bıçak işinizi kolaylaştıracaktır.





Daha sonra her dikdörtgene soğuyan kremanızdan 2 yemek kaşığı kadar koyun ve yayın. Kısa ucundan başlayarak rulo yapın.


 Bütün dikdörtgenlere aynı işlemi uygulayın ve buzdolabına kaldırın.


O arada krem şantinizi sütle çırpın ve onu da buzdolabında bekletin. Yarım saat kadar beklettikten sonra geniş bir tabağa ya da tepsiye 2 su bardağı kadar hindistan cevizini ekleyin. Dolabtan çıkardığınız ruloların her yerini iyice krem şantiye bulayın. Ardından hindistan cevizi bulunan kaba alın. Üç dört tane birikince ya da tepsinizin aldığı kadar krem şantili ruloların tamamını hindistan cevizine bulayın. Biten ruloları ayrı bir kaba yan yana dizin. Eğer evde başka biri varsa hindistan cevizine bulama işini ona yaptırırsanız krem şantili ellerinizle hindistan cevizini karıştırmamış olursunuz. Krem şanti bir süre sonra sıcaktan yumuşamaya başladığı için ne kadar hızlı yaparsanız kaplama işiniz o kadar düzgün olur.


Bütün rulolar bitince buzdolabına kaldırın iyice soğuyana kadar ya da bir gece buzdolabında bekletin.


2 yorum:

  1. Cok guzel. Nefis gozukuyo. Peki cupcake lerin uzerin ne? Krema mi? Hangisinden?

    YanıtlaSil
  2. cupcakelerin üzerinde butter cream denilen tereyağ ve pudra şekerinden oluşan bir krema var. Bizim damak tadımıza biraz ağır gelen bir krema ama denemek isterseniz ben benzer bir tarifi vermiştim. Dilerseniz buradan bakabilirsiniz... http://kurabiyekokuyor.blogspot.com.tr/2013/05/buttercream-portakalli-yagli-krema.html

    YanıtlaSil