17 Nisan 2014 Perşembe

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

Damla sakızı aromasından hoşlanıyorsanız bu kurabiyeyi hiç vakit kaybetmeden denemelisiniz. Çocuklar da sanırım çiğnedikleri sakızın aromasını aldıkları için, içine çikolata girmeyen kurabiyelere burun kıvırsalar da buna hayır demeden yediler. Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiyeniz oluyor ertesi güne yumuşadığı için çok olur derseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.


Malzemeler:

1 paket tereyağ ( 250 gr )
250 gr pudra şekeri
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
damla sakızı
750 gr un
üzeri için pudra şekeri

Un ve yağ bir kaba alınır ve beraber krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Kalan malzemeler de eklenerek elle yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye birer parmak boşluk bırakarak dizin. 170 derecede hafif renk değiştirene kadar pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder