10 Mayıs 2014 Cumartesi

MANTAR DOLMA


Mantar dolma için bekleyenlere çok vakit kaybetmeden tarifi veriyorum.


Mantar Dolma malzemeleri:

1\2 kg orta boy mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 küçük kase rendelenmiş kaşar
1 diş sarımsak
tuz, karabiber
zeytinyağ


Mantarların kabuklarını soyun ortalarını çıkarın.

Biberleri ince ince doğrayın. Domateslerin orta göbeğini almadan etli kısmından ayırın. Domatesler kalın kabukluysa soyabilirsiniz. Gerçi bu mevsimde domatesleri kalın kabuklu bulmak zor ama kabuklu hoşlanmayanlar da soymayı tercih edebilir. Ben vitamini kabuğundadır diyorum ve mümkün olduğunca soymamaya çalışıyorum. Neyse tarife kaldığımız yerden devam edelim. Domatesleri de küçük küçük küp şeklinde doğrayın. İnce doğramak önemli çünkü pişmeden fırınladığımız için çok çiğ kalmasnı istemeyiz. Sarımsakları da küçük küçük doğrayıp kaşarla beraber bütün malzemeyi karıştırın. Eğer varsa taza fesleğen ya da kekik de koyun çok lezzetli oluyor. Mantarların içlerini doldurup üzerlerine arzuya göre ince ince zeytinyağı akıtın. 200 derece ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder