23 Mayıs 2014 Cuma

SARIMSAKLI YOĞURTLU PAZI KAVURMA


Bugün sırada basit ama çok lezzetli genel de sarması yapılan pazının salata hali var. İzmir 'de yaşayan biri olarak otla ilgili hiç bir salatanın üzerine söylenecek pek bir söz yok diyorum ve salata tarifine geçiyorum...



Malzemeler: 

1 bağ pazı
tuz

Sosu İçin:

1 türk fincanı kadar zeytinyağı
pul ya da toz biber
bir kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak


Pazıyı ayıklayın ve yıkayın. Sapları çok kalınsa kesin ince ince doğrayın. Zeytinyağı döktüğünüz kızgın tavada çevirerek kavurun. Tuzunu da ekledikten suyunu çektikten sonra altını kapatın ve soğuması için kenara alın. Süzme yoğurdu biraz suyla açtıktan sonra ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsakları ve biraz tuzu ilave edin ve karıştırın. Sosu için küçük bir tavada zeytinyağını çok kızmayacak şekilde ısıtın. Ocaktan alın ve toz veya pul biber ekleyin.

Pazıyı servis tabağına alın ve sarımsaklı yoğurdu üzerine yayın. Sosunu da döktükten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder