4 Mayıs 2014 Pazar

YEŞİL MERCİMEK SALATASI


Bu ara biraz yoğun günler geçirdiğim için sırada bekleyen uzun tarifler içinde yazması en kısa ve teferruatsız olan reçeteyi seçtim. Kendimi yayın yapmadığım günlerde suçluluk duygusu içinde hissettiğim için bir salata tarif dahi olsa yazmak bu duyguyu biraz hafifletiyor. Salata deyip de geçmeyelim aslında benim en sevdiğim öğünlerden biri... İçine haşlanmış makarna ya da tavukla bir öğün oluşturabilirsiniz ayrıca et ve tavuk yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. Bence bu salatanın olmazsa olmazı taze nane... Baklagillerin en az tüketildiği yaz günlerinde bile içindeki taze nane çok fresh bir tat katıyor. Yazılarımda türkçe kelimeler kullanmaya dikkat ederim ama freshe tam karşılık bulamadım burada. Ferah desem de olabilir miydi acaba??? Neyse siz demek istediğimi anladınız...

 Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış mercimek
1\2 demet maydanoz
1\2 demet nane
2 dal taze soğan
1 dal taze sarımsak ( olmazsa da olur )
bir tutam dereotu
bir çay bardağı mısır
zeytinyağı, nar ekşisi,limon,tuz


Bütün malzemeleri karıştırın ve damak tadınıza göre yağınızı ve ekşinizi ayarlayın. Dilerseniz daha doyurucu bir öğün olması için, içine haşlamış olduğunuz yarım su bardağı kadar arpa şehriye vb. ekleyebilirsiniz.


Ben ocakta unuttuğum için biraz fazla haşlamışım siz biraz daha diri olması için sık sık kontrol edin. Eğer vaktiniz varsa mercimekleri önceden ıslatırsanız daha çabuk haşlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder